Sassenheim – maandag 03 juli is de Reuzenbol ‘Op pad’ onthuld in de rotonde voor het Gemeentekantoor in Sassenheim. Met deze onthulling staan er nu 17 Reuzenbollen in de gemeente Teylingen, waarvan 8 in Sassenheim.

De Reuzenbol is geadopteerd door de gemeente Teylingen en werd onthuld door wethouder Marlies Volten. Samen met de Stichting Gildemeesters Bollenstreek en onder toeziend oog van de kunstenares Lisette Hogewoning, werd de bol feestelijk onthuld. Het college van Teylingen draagt het project van de Gildemeesters een warm hart toe en heeft met de adoptie van drie Reuzenbollen voor Teylingen – één voor elke kern – graag een bijdrage geleverd aan de aantrekkelijkheid van de Bollenstreek. Eerder dit jaar werd de Reuzenbol ‘DNA-3’ in Voorhout onthuld en later dit jaar zal de bol ‘Circle of Life’ in Warmond onthuld worden.

Lisette Hogewoning (woonachtig in Sassenheim) maakt persoonlijke paper-art portretten. Een collage is een kunstvorm, die gebruik maakt van beelden en woorden van anderen, voor het creëren van een nieuwe compositie. Lisette maakt gebruik van foto’s, beeldmateriaal en teksten, die allen iets te maken hebben met het onderwerp. Van veraf zie je een schilderij, maar als je dichterbij komt, zie je de gelaagdheid en het verhaal wat er verteld wordt. De Bollenstreek is een uniek en zeer veelzijdig gebied, dat je niet alleen per fiets, maar ook te voet kunt verkennen. Het Wandelnetwerk Bollenstreek bestaat uit totaal 100 kilometer bewegwijzerde wandelroute. De route loopt grotendeels over verharde paden, maar gaat ook over weilanden en bollenland. De wandelaar, die je op deze Reuzenbol ziet, is niet alleen geschilderd, maar is ook samengesteld uit stukjes papier. Als je dichterbij komt, ontdek je allerlei teksten en foto’s, die gerelateerd zijn aan de Bollenstreek en haar wandelgenot.