Project omschrijving

Thema Reuzenbol – The circle of life

Het thema is de terugkerende cyclus van de tulpenbol.

Geïnspireerd door het proces van de bol, die de hele groei en bloei van de tulp al in zich heeft. Gefascineerd door de eerste punten die boven de grond uitsteken.
Verwonderd door de pracht van de bloem die bloeit.
Geïntrigeerd door het einde van de tulp, haar verval.
Waarna de cyclus zich herhaalt…

Op de bol, die het begin van de groei is, is het einde, het verval van de tulp en haar bladeren geschilderd. Verval en leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder oud geen nieuw, zonder dood geen leven… The circle of life.

Reuzenbol 'the circle of life' - Sonja van Egmond
Reuzenbol 'the circle of life' - Sonja van Egmond
Reuzenbol 'the circle of life' - Sonja van Egmond
Reuzenbol 'the circle of life' - Sonja van Egmond

Kunstenaar – Sonja van Egmond

Sonja van Egmond (Leiden, 1970) is beeldend kunstenaar en fotograaf. Schilderkunst en fotografie; haar liefde en gevoel voor beeld komen tot uiting in deze kunstvormen en in de opdrachten, die zij uitvoert. Met respect, ongedwongen en puur. Thema’s verstilling, vergankelijkheid, soberheid en natuur spelen een rol in haar vrije werk. Schilderopdrachten, met als specialisatie het dierenportret, worden uitgevoerd in het atelier aan huis: Het Keukenatelier in Sassenheim. Op deze locatie worden ook workshops, teken- en schilderlessen gegeven. Sonja heeft haar opleiding gedaan aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en heeft daarna diverse cursussen en masterclasses gevolgd.

Meer van haar werk: www.sonjavanegmond.nl

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door de Gemeente Teylingen

Locatie

Deze Reuzenbol is nog niet geplaatst