Historie

Nederland is van oudsher beroemd om zijn kaas, molens én tulpen! Wereldwijd is de tulp een inspiratiebron geweest voor kunstenaars. Naast culturele welvaart heeft de tulp ook veel economische welvaart gebracht. In het museum ‘De Zwarte Tulp’ in Lisse is in beeld gebracht hoe de bollenteelt en de Bollenstreek zich hebben ontwikkeld.

De Bollenstreek is vooral in het voorjaar een enorme toeristische attractie. Met alle bloeiende bollenvelden en het Bloemencorso komen er jaarlijks honderdduizenden toeristen naar onze streek. De Bollenstreek is jaarrond de moeite waard om te bezoeken en kent dan ook mooie dorpskernen met aantrekkelijke winkelvoorzieningen en toeristische verblijfsplekken. Daarom is de Stichting Gildemeesters Bollenstreek in 2018 gestart met het kunstproject ‘GIANT TULIP BULBS’.

Kunstproject

De manshoge kunstwerken in de vorm van een tulpenbol worden door tientallen kunstenaars uit de Bollenstreek beschilderd. De 80 Reuzenbollen tussen Leiden en Haarlem vertellen allemaal een eigen verhaal, gerelateerd aan de Bollenstreek. Wanneer alle kunstwerken zijn geplaatst, worden er twee fietsroutes uitgezet, die er samen voor zorgen, dat je alle bollen kunt bewonderen. Met dit mooie kunstproject zet de Stichting Gildemeesters Bollenstreek de streek nog meer op de kaart. De streek wordt jaarrond aantrekkelijk om te bezoeken!

Reuzenbol adopteren

De Reuzenbollen worden geadopteerd door bedrijven, gemeenten en stichtingen uit de hele streek. Al een flink aantal bedrijven en organisaties doen mee aan dit project, omdat het hun streek en dus ook hun bedrijf of organisatie op de kaart zet. Natuurlijk zoeken we nog naar meer partijen, die een Reuzenbol willen adopteren. Een adoptie is mogelijk vanaf € 4.900,- (excl. BTW & excl. pour van €1.000,-).

Bekijk hier het filmpje voor meer informatie.

Met spontane ondersteuning van

onderstaande bedrijven werken belangeloos mee aan ons project.