Thema Reuzenbol – Op pad

De Bollenstreek is een uniek en zeer veelzijdig gebied, die u niet alleen per fiets, maar ook te voet kunt verkennen. Alles wat Nederland te bieden heeft, vinden we in een notendop terug in dit kleine stukje Holland. Uitgestrekte stranden, spectaculaire duinen, het fraaie landschap met de geur- en kleurrijke bollenvelden én groene veenweidegebieden.

Het Wandelnetwerk Bollenstreek bestaat uit totaal 100 kilometer bewegwijzerde wandelroute. De route loopt grotendeels over verharde paden, maar gaat ook over weilanden en bollenland. Daar is de natuur nog dichtbij, ziet u planten en bloemen en daar hoort u de vogels zingen. Om u een handje te helpen, zijn er in het land overstapjes en bruggetjes gemaakt. Avontuurlijke trekpontjes zorgen op een aantal plaatsen voor de oversteek. Het Wandelnetwerk werkt met een knooppuntsysteem. Op diverse startpunten en langs de routes staan borden met de route- kaarten, de knooppunten en gebiedsinformatie. Onderweg wijzen de genummerde paaltjes de weg van knooppunt naar knooppunt.
U kunt van knooppunt naar knooppunt lopen of vooraf uw route uitstippelen. Zo bepaalt u zelf hoe lang u onderweg wilt zijn. Probeer gerust eens een route uit. Veel wandelplezier!

Voor het maken van deze bol is gebruik gemaakt van de collagetechniek. De wandelaar, die je op de bol ziet, is niet alleen geschilderd, maar is ook samengesteld uit stukjes papier. Als je dichterbij komt, ontdek je allerlei teksten en foto’s, die gerelateerd zijn aan de Bollenstreek en haar wandelgenot. Verhalen over de gemeenten, die in de bollenstreek liggen, de musea (LAM lisse, museum de Zwarte Tulp) en andere bezienswaardigheden zoals Kasteel Keukenhof. En natuurlijk zijn er veel foto’s van bloemen en bollen in verwerkt. De bol vertelt een heel verhaal, als je maar goed genoeg kijkt!

Reuzenbol 'Op pad' - Lisette Hogewoning
Reuzenbol 'Op pad' - Lisette Hogewoning
Reuzenbol 'Op pad' - Lisette Hogewoning
Reuzenbol 'Op pad' - Lisette Hogewoning

Kunstenaar – Lisette Hogewoning

Kunstenares Lisette Hogewoning (Sassenheim, 1972) maakt persoonlijke paper-art portretten. Een collage is een kunstvorm, die gebruik maakt van beelden en woorden van anderen, voor het creëren van een nieuwe compositie. Lisette maakt gebruik van foto’s, beeldmateriaal en teksten, die allen iets te maken hebben met het onderwerp. Van veraf zie je een schilderij, maar als je dichterbij komt, zie je de gelaagdheid en het verhaal wat er verteld wordt. Elk stukje papier verwijst naar het onderwerp.

Lisette heeft haar opleiding gevolgd aan de Wackers Academie in Amsterdam. Ze won meerdere aanmoedigingsprijzen en haar kunstwerk ‘the Young Rembrandt’ mocht in 2019 (het Rembrandtjaar) in het Rijksmuseum hangen.

Meer van haar werk: www.mixupart.nl

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door de Gemeente Teylingen.

Marlies Volten (Wethouder gemeente Teylingen): “Het college van Teylingen draagt het project van de Gildemeesters een warm hart toe en heeft met de adoptie van drie Reuzenbollen voor Teylingen – één voor elke kern – graag een bijdrage geleverd aan de aantrekkelijkheid van de Bollenstreek.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij het Gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim.