Oegstgeest 01 april ’22 – De stichting Gildemeesters Bollenstreek heeft een ‘Giant Tulip Bulb’ gedoneerd aan Landgoed Kasteel Oud-Poelgeest. Deze manshoge tulpenbol is op vrijdag 1 april onthuld bij het terras van het Koetshuis van Restaurant Oud-Poelgeest.

Bestuurslid van de Stichting Erfgoed Oud-Poelgeest, Jeroen Schuit vertelt trots over de aanwinst van het landgoed in Oegstgeest: “De donatie van de tulpenbol is een mooi initiatief om de verbinding weer te herstellen tussen de Bollenstreek en Oegstgeest. Van oudsher waren er veel bollenvelden in het dorp”.
Voorzitter van de Stichting Gildemeesters Bollenstreek, Jan van Vliet vertelt: “Met deze kleurrijke Reuzenbol schijnt de zon, waardoor het een bijzonder exemplaar is. We zijn blij, dat er nu ook een verbindingspunt in Oegstgeest zal zijn op een prachtige locatie.”

UPDATE – Deze Reuzenbol is begin mei ’23 weggehaald bij Oud Poelgeest en krijgt tzt een andere plaats in Oegstgeest.

‘Color my Day – Tulips’

De kunstenares van de ‘Color my Day – Tulips’ Reuzenbol in Oegstgeest is Ineke Huijerman uit de Zilk. De tulp staat voor Ineke voor feest, de kelk lijkt op een glas waar je uit kunt drinken of op een ballon. Zij houdt vooral van kleur en heeft de kleuren laten spreken. Elke tulp is uniek en er is er niet een hetzelfde. Zij heeft met mixed media gewerkt om het organische ervan weer te geven en de tulpen in abstract zo uitgewerkt dat elke tulp een kunstwerkje op zich is geworden. Ook staat de tulp voor haar symbool voor een nieuw begin, een nieuw seizoen en nieuw leven.