Lisse – Donderdagmiddag 31 maart is Intratuin Lisse officieel geopend door burgemeester Lies Spruyt. Bij deze gelegenheid is ook de Reuzenbol ‘Smile’ onthuld. Met deze onthulling staan er nu 21 Reuzenbollen in de Bollenstreek.

Op deze Reuzenbol ‘Smile’ van Lisette Hogewoning uit Sassenheim ziet u 3 verschillende taferelen, die de bewoners van de bollenstreek veel zien, wanneer de lente is aangebroken. Als de narcissen, hyacinten en tulpen in bloei staan, wil iedereen hiermee op de foto. Een selfie, portret of huwelijksreportage, we zien het allemaal voorbijkomen. Op de horizon, vindt u gebouwen typerend voor de Bollenstreek. Voor het maken van deze bol is gebruik gemaakt van de collagetechniek. De mensfiguren, die je op de bol ziet, zijn niet geschilderd, maar zijn samengesteld van stukjes papier. Als je dichterbij komt, ontdek je allerlei teksten en foto’s, die gerelateerd zijn aan de Bollenstreek.

Het tuincentrum adopteerde dit kunstwerk om hun dank te tonen voor het warme welkom in de Bollenstreek. Eigenaar Sjaco Griffioen: “Dit kunstwerk sprak ons direct aan. De figuren op de bol zijn samengesteld uit stukjes papier. Hierop kun je allerlei teksten en foto’s ontdekken, die gerelateerd zijn aan de Bollenstreek. Aan de horizon zie je allerlei bekende streekgebouwen. Ook onze buren van ’t Huys Dever staan erop! De Reuzenbol vertelt echt een heel verhaal.”

De komende maanden wordt er aan de Heereweg druk verder gebouwd aan het entreegebouw (juni 2022). In het najaar zal fase twee (de warme kas) afgerond zijn.

v.l.n.r. Wil Brouwer, Jan van Vliet, burg Lies Spruit, Lisette Hogewoning, Sjaco Griffioen.