Hillegom – Woensdag 15 juni is de Reuzenbol ‘Royal Passion’ onthuld bij Royal van Zanten. De Reuzenbol is geadopteerd door Royal Van Zanten, ter ere van hun 160-jarig jubileum.

Klaas Jan Vijn (Directeur Royal van Zanten): “Met de adoptie van de Reuzenbol wil Royal van Zanten bijdragen aan de stimulans om de streek nog aantrekkelijker en bekender te maken bij de Nederlandse en buitenlandse toerist.”

Royal Passion
In het jaar 1862 ging een kleinschalig bedrijf op de ‘Zanderij van Six’ naast aardappelen ook bloembollen kweken. Bij de zandgronden rond Hillegom liggen de wortels van het succes. Gerrit Veldhuyzen van Zanten had een vooruitziende blik; bloembollen bleken toen de toekomst in de wereldwijde markt te zijn. Gebroeders Van Zanten, Konkinklijke Nederlandsche Bloembollenkweekerij was geboren. In 1897 streek Royal Van Zanten neer aan de Loosterweg en daar zijn zij tot op de dag van vandaag nog gevestigd, te zien op de voorzijde van de bol. In de ruim 160 jaar hebben ze veel succesvolle en award winnende rassen geïntroduceerd. Van de mooie lelie ‘Signum’, de sneeuwwitte potchrysant ‘Organza’, opvallende Celosia ‘Hot Topic’ en de unieke alstroemeria ‘Charmelia’, allen op de achterzijde van de bol te zien. Deze kleurrijke Reuzenbol en de fijn weergegeven bloemen laat de passie zien, waar Van Zanten voor staat. De bol is geschilderd door Jan Hogervorst uit Lisse.

v.l.n.r. Wil Brouwer, Jan Hogervorst, Klaas Jan Vijn, Jan van Vliet