Thema Reuzenbol – Royal Passion

In het jaar 1862 ging een kleinschalig bedrijf op de ‘Zanderij van Six’ naast aardappelen ook bloembollen kweken. Bij de zandgronden rond Hillegom liggen de wortels van het succes. Gerrit Veldhuyzen van Zanten had een vooruitziende blik; bloembollen bleken toen de toekomst in de wereldwijde markt te zijn. Gebroeders Van Zanten, Konkinklijke Nederlandsche Bloembollenkweekerij was geboren. In 1897 streek Royal Van Zanten neer aan de Loosterweg en daar zijn zij tot op de dag van vandaag nog gevestigd, te zien op de voorzijde van de bol. In de ruim 160 jaar hebben ze veel succesvolle en award winnende rassen geïntroduceerd. Van de mooie lelie ‘Signum’, de sneeuwwitte potchrysant ‘Organza’, opvallende Celosia ‘Hot Topic’ en de unieke alstroemeria ‘Charmelia’, allen op de achterzijde van de bol te zien. Deze kleurrijke Reuzenbol en de fijn weergegeven bloemen laat de passie zien, waar Van Zanten voor staat.

Reuzenbol 'Royal Passion' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'Royal Passion' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'Royal Passion' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'Royal Passion' - Jan Hogervorst

Kunstenaar – Jan Hogervorst

Jan Hogervorst woont al zijn hele leven in Lisse (De Engel). Hij heeft altijd in de Horeca gewerkt en is sinds drie jaar met pensioen. Hierdoor heeft hij meer tijd gekregen om zijn hobby: schilderen en tekenen weer op te pakken. Hij heeft dit al vanaf zijn schooltijd erg leuk gevonden, maar nooit echt tijd gehad om hier wat mee te doen. Schilderen en tekenen is zijn passie en hij doet dit met veel plezier en enthousiasme. Hij schildert eigenlijk alles wat hij leuk vindt en doet dat ook in opdracht.

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Royal van Zanten, Hillegom, ter ere van hun 160-jarig jubileum.

Klaas Jan Vijn (Directeur Royal van Zanten): “Met de adoptie van de Reuzenbol wil Royal van Zanten bijdragen aan de stimulans om de streek nog aantrekkelijker en bekender te maken bij de Nederlandse en buitenlandse toerist.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij het kantoor van Royal van Zanten, 1e Loosterweg 1A, Hillegom