Hoofddorp – Met het onthullen van Reuzenbol ‘de Verbinding’ bij de entree is 15 juni is het Intercityhotel Amsterdam Airport officieel geopend. De handeling werd verricht door burgemeester Marianne Schuurmans, Managing Director Christian Kaschner, General manager Rob van der Beek en namens hoteleigenaar Necron Commercieel Directeur Björn Carlier. Nadat zij gevieren een ferme klap gegeven hadden op de glimmende rode knop, verscheen onder applaus de Reuzenbol.

Rob van der Beek (directeur IntercityHotel Amsterdam Airport): “De onthulling van deze Reuzenbol is de metafoor voor de opening van het hotel. Wij plaatsen een Reuzenbol voor het pand, omdat we het belangrijk vinden dat ons hotel zich, naast de luchthaven en nabij Amsterdam, ook in de markt zet als de toegang tot een zeer fraai ‘achterland’ met alles wat Haarlemmermeer te bieden heeft. Van prachtige bollenvelden in het voorjaar, tot de nabijheid van strand en historische steden. Door deel te nemen aan dit kunstproject willen we uitstralen, dat er nog veel meer te zien en te ondernemen valt, dan alleen een bezoek aan Amsterdam. De strategische ligging van het hotel op loopafstand van het NS-station Hoofddorp met eigen parkeergelegenheid en naast diverse fietsroutes, maakt ons hotel een uitstekende uitvalsbasis voor vele activiteiten. Het project ‘Giant Tulip Bulbs’ zie ik dan ook als de perfecte verbindende factor!”

De Reuzenbol ‘De verbinding’ is geschilderd door Jan Hogervorst uit Lisse.

Op de voorzijde starten we in de Haarlemmermeer met het gemaal de Cruquius, één van de drie gemalen waarmee de Haarlemmermeer tussen 1849 en 1852 is droog gepompt, daarnaast de verkeerstoren van Schiphol Airport. Als je met de klok mee om de bol loopt, zie je de Calatrava ‘Citer’ brug over de hoofdvaart in Nieuw-Vennep. Op de achterzijde gaan we richting de Bollenstreek met Keukenhof, het strand en de vuurtoren van Noordwijk en niet te vergeten het Intercity hotel Amsterdam Airport.

v.l.n.r. burgemeester Schuurmans, Rob van der Beek, Jan Hogervorst