Warmond – Donderdag 16 juni is de Reuzenbol ‘Color the world’ onthuld bij Mariënhaven. De bol is geadopteerd door De Vrije Blick Vastgoed.

De Reuzenbol werd onthuld door Stefan van Vliet (ontwikkelmanager namens De Vrije Blick Vastgoed) en kunstenares Caroline Glas.

Stefan van Vliet: “Het voormalig seminarie terrein in Warmond krijgt een nieuw leven. Dit gebied ondergaat een grote transformatie en wordt een plek van wonen, zorg en samenkomst. Via nieuwe wandelpaden is de natuurlijke omgeving en zijn de historische gebouwen straks te bewonderen. We omarmen het initiatief van de Stichting Gildemeesters Bollenstreek om met kunst de bollenstreek te verbinden. Het voormalige seminarie terrein kan hierin niet ontbreken. Het gebied kent immers een rijke geschiedenis en is een prachtige omgeving. We willen met het adopteren van deze reuzebol iets teruggeven en bijdragen in het verbinden van deze mooie streek.”

Deze Reuzenbol met de titel: ‘Color the World’, is geschilderd in de roze kleur Flower Flush en geïnspireerd door de kleuren van de Bollenstreek. Over de hele wereld is onze streek bekend vanwege de prachtig gekleurde velden in het voorjaar. Het was dan ook niet meer dan logisch dat deze reuzenbol van Caroline Glas uit Lisse een beleving moest zijn van bloemen en heel veel kleur. De bloemen zijn op eigen wijze geschilderd, als een bloemenlint dansend over de bol. Deze Reuzenbol bol staat voor Lente, Kleur, Vrolijkheid, Geluk, maar vooral voor ‘BLIJ’, want dat moet je worden bij het zien van dit kunstwerk!

v.l.n.r. Stefan van Vliet, Caroline Glas, Jan van Vliet, Wil Brouwer