Aalmseer – Woensdag 24 april is de Reuzenbol ‘Bloemstilleven’ onthuld voor het bezoekerscentrum bij Royal FloraHolland in Aalsmeer

De Reuzenbol is beschilderd door kunstenares Lisette Hogewoning en is gebaseerd op de 17e eeuwse bloemstillevens van o.a. Rachel Ruysch (1664-1750) en Jan Davidz de Heem (1606-1684). Ruysch was een van de succesvolste stillevenschilders uit de 17e eeuw. Een bloemstilleven van Ruysch bestaat altijd uit een zorgvuldig gecombineerd boeket waarbij elke afzonderlijke bloem zichzelf is. De achtergrond is donker, in tegenstelling tot de bloemstillevens van bijv. Jan van Huijsum. Hierdoor wordt de vorm van de bloemen geaccentueerd. Ruysch schildert tot haar 86e en was zeer succesvol.

Peter Smak (voorzitter vd Ledenraad van Royal FloraHolland): “Dit unieke kunstwerk maakt deel uit van het langste aaneengesloten kunstwerk. De plek tegenover het bezoekerscentrum maakt het mogelijk voor bezoekers van de veiling om ernaast op de foto te gaan. Ik hoop op vele foto’s op social media. Het is een mooi visitekaartje voor ons bezoekerscentrum!”