Noordwijk – Dinsdag 30 april is de Reuzenbol ‘Uit je bolletje ei’ onthuld bij het Space Business Innovation Centre in Noordwijk (SBIC). De bol is geadopteerd door Rabobank Bollenstreek en werd onthuld door Stefaan Decraene, voorzitter van de Groepsdirectie van Rabobank in het bijzijn van Martijn Leinweber (COO SBIC) en wethouder Roberto ter Hark.
De Reuzenbol is beschilderd door Sjoerd Blokker, die een geheel eigenzinnige schilderstijl heeft ontwikkeld, zijn werk is dan ook moeilijk in woorden te vatten. De werken komen intuïtief tot stand en brengen zo zijn belevingswereld naar de oppervlakte. Hij speelt met de associatie van kleuren, structuren en lijnen. Contrasten tussen realisme en abstractie brengen een droombeleving teweeg waarin de geest bepaalt waar de grens ligt van wat is.

Foto door Wendy Weijers. vlnr: Jan v Egmond (Rabobank), Wil Brouwer, Jan v Vliet (Gildemeesters), Stefaan Decraene (Rabobank), Marjolijn vd Jagt (Gildemeesters), Sjoerd Blokker, Roberto ter Hark (gem Noordwijk), Martijn Leinweber (SBIC)

Danny Winkel, directeur MKB Rabobank Bollenstreek: “Als Rabobank vinden we het belangrijk een bijdrage te leveren aan de brede welvaart en economische vitaliteit van de regio. SBIC ondersteunt ondernemers en startups in de ruimtevaarttechnologie. Al jarenlang zijn wij partner van SBIC om ruimtevaart gerelateerde startups verder te helpen met kennis, netwerk en financiën. Met het plaatsen van de reuzenbol in dit innovatieve hart van de Bollenstreek verbinden we historie met de toekomst. Zowel de bollensector als SBIC zetten de regio lokaal, nationaal én internationaal op de kaart. Het toevoegen van deze locatie aan de fietsroute van de Giant Tulip Bulbs draagt bij aan nog meer aandacht voor het belang van innovatie en zien we als een symbolische bekrachtiging van onze samenwerking met SBIC.”