Thema Reuzenbol – Bloemstilleven

Deze Reuzenbol is gebaseerd op de 17e eeuwse bloemstillevens van o.a. Rachel Ruysch (1664-1750) en Jan Davidz de Heem (1606-1684). Ruysch was een van de succesvolste stillevenschilders uit de 17e eeuw. Een bloemstilleven van Ruysch bestaat altijd uit een zorgvuldig gecombineerd boeket waarbij elke afzonderlijke bloem zichzelf is. De achtergrond is donker, in tegenstelling tot de bloemstillevens van bijv. Jan van Huijsum. Hierdoor wordt de vorm van de bloemen geaccentueerd. Ruysch schildert tot haar 86e en was zeer succesvol.

Reuzenbol 'Bloemstilleven' - Lisette Hogewoning
Reuzenbol 'Bloemstilleven' - Lisette Hogewoning
Reuzenbol 'Bloemstilleven' - Lisette Hogewoning
Reuzenbol 'Bloemstilleven' - Lisette Hogewoning

Kunstenaar – Lisette Hogewoning

Lisette Hogewoning schildert, tekent en maakt paper-art portretten. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan de Wackers Academie in Amsterdam. Ze won meerdere aanmoedigingsprijzen en haar paper-art kunstwerk ‘the Young Rembrandt’ mocht in 2019 (het Rembrandtjaar) in het Rijksmuseum hangen.

Meer van haar werk: www.mixupart.nl

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Royal FloraHolland, Aalsmeer

Peter Smak (voorzitter vd Ledenraad van Royal FloraHolland): “Dit unieke kunstwerk maakt deel uit van het langste aaneengesloten kunstwerk. De plek tegenover het bezoekerscentrum maakt het mogelijk dat bezoekers van de veiling ernaast op de foto gaan. Ik hoop op vele foto’s op social media. Het is een mooi visitekaartje voor ons bezoekerscentrum.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij het bezoekerscentrum van Royal FloraHolland, Legmeerdijk 313, Aalsmeer.