Sassenheim – Woendag 24 april werd onder toeziend oog van de kopers van de eengezinswoningen en de appartementen van nieuwbouwplan ‘Bloementuin’ in Sassenheim de ‘blanke’ reuzenbol onthuld door wethouder Marlies Volten van de gemeente Teylingen. Dit manshoge kunstwerk in de vorm van een tulpenbol zal door een kunstenaar uit de Bollenstreek beschilderd worden. De kopers worden uitgedaagd om mee te denken over het ontwerp. De uiteindelijke tulpenbol zal met de oplevering van de woningen onthuld worden en krijgt ook zijn bestemming in de Bloementuin.

Marlies Volten: “Bloementuin is een mooi voorbeeld van een schone, veilige, groene en duurzame wijk, waar naast huurwoningen deze 56 koopwoningen in verschillende prijsklassen worden gebouwd. De woningen in de wijk zijn in de eerste plaats toegewezen aan Teylingers, waardoor er een betere doorstroming ontstaat. Zo zorgen we ervoor dat Teylingen een gemeente is waar iedereen prettig kan wonen: ouderen, jongeren, kwetsbaren, gezinnen, alleenstaanden en spoedzoekers.”

BAM Wonen is gestart met de bouw van het duurzame nieuwbouwproject Bloementuin in Sassenheim. BAM Wonen ontwikkelt en realiseert in totaal 56 koopwoningen, waarvan 36 eengezinswoningen en 20 appartementen. Daarnaast brengt BAM Wonen 20 bootligplaatsen in de verkoop. De oplevering is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025.

bron: BAM Wonen nieuws, Foto: Nikki Castel

Marlies Volten (links) en Wout van der Waal (rechts) onthullen samen met Jan van Vliet van de Gildemeesters Bollenstreek de ‘blanke’ reuzenbol.