Het bestuur van stichting Fioretti Teylingen heeft besloten om drie Reuzenbollen te adopteren. De bollen worden in samenwerking met hun leerlingen ontworpen en worden geplaatst bij drie van de vijf locaties.

Stichting Fioretti Teylingen – bestaande uit: Fioretti college Lisse, Fioretti college Hillegom, Teylingen college KTS Voorhout, Teylingen college Leeuwenhorst Noordwijkerhout en Teylingen college Duinzigt in Oegstgeest – heeft besloten om de manshoge kunstwerken in de vorm van een bol te adopteren vanuit educatief oogpunt. Cees Vreugdenhil (voorzitter bestuurscollege Fioretti): “We willen bij onze leerlingen betrokkenheid creëren bij de ontwikkeling van hun omgeving – de Duin- en Bollenstreek en we willen dat ze trots zijn op hun eigen regio!”

De leerlingen zijn druk bezig met het ontwerpen van de bol, die bij hun school komt te staan. Zo hebben de art class leerlingen van het Teylingen college Leeuwenhorst eerst schetsen op papier gezet. Om vervolgens een aantal 3D modellen van klei te maken om te zien, hoe hun ontwerp daarop uit zou komen. De Reuzenbollen worden straks beschilderd door een kunstenaar uit de bollenstreek, maar het ontwerp komt van de leerlingen.

De Reuzenbollen worden geplaatst bij het Fioretti Lisse, Leeuwenhorst Noordwijkerhout en KTS in Voorhout. Het Fioretti Hillegom ondersteunt het project al langere tijd door het maken van de RVS informatieborden, die bij alle bollen geplaatst worden. Zo levert elke locatie zijn bijdrage aan dit mooie project om de Bollenstreek een stukje mooier en nóg aantrekkelijker te maken. Naar verwachting worden deze drie Reuzenbollen in de tweede helft van dit jaar gemaakt.