Thema Reuzenbol – De verbinding

Deze Reuzenbol symboliseert de verbinding tussen de Haarlemmermeer en de Bollenstreek: Op de voorzijde starten we in de Haarlemmermeer met het gemaal de Cruquius, één van de drie gemalen waarmee de Haarlemmermeer tussen 1849 en 1852 is droog gepompt, daarnaast de verkeerstoren van Schiphol Airport. Als je met de klok mee om de bol loopt, zie je de Calatrava ‘Citer’ brug over de hoofdvaart in Nieuw-Vennep. Op de achterzijde gaan we richting de Bollenstreek met het strand en de vuurtoren van Noordwijk en niet te vergeten de opdrachtgever van deze bol; het Intercity hotel Amsterdam Airport. Als laatste zie je de parel van de Bollenstreek; Keukenhof.

Reuzenbol 'de verbinding' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'de verbinding' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'de verbinding' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'de verbinding' - Jan Hogervorst

Kunstenaar – Jan Hogervorst

Jan Hogervorst woont al zijn hele leven in Lisse (De Engel). Hij heeft altijd in de Horeca gewerkt en is sinds drie jaar met pensioen. Hierdoor heeft hij meer tijd gekregen om zijn hobby: schilderen en tekenen weer op te pakken. Hij heeft dit al vanaf zijn schooltijd erg leuk gevonden, maar nooit echt tijd gehad om hier wat mee te doen. Schilderen en tekenen is zijn passie en hij doet dit met veel plezier en enthousiasme. Hij schildert eigenlijk alles wat hij leuk vindt en doet dat ook in opdracht.

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Intercity hotel Amsterdam Airport, Hoofddorp.

Rob van der Beek (directeur IntercityHotel Amsterdam Airport): “Wij plaatsen een Reuzenbol voor het pand, omdat we het belangrijk vinden dat ons hotel zich, naast de luchthaven en nabij Amsterdam, ook in de markt zet als de toegang tot een zeer fraai ‘achterland’ met alles wat Haarlemmermeer te bieden heeft. Van prachtige bollenvelden in het voorjaar, tot de nabijheid van strand en historische steden. Door deel te nemen aan dit kunstproject willen we uitstralen, dat er nog veel meer te zien en te ondernemen valt, dan alleen een bezoek aan Amsterdam. Het project ‘Giant Tulip Bulbs’ zie ik dan ook als de perfecte verbindende factor!”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij het Intercity hotel Amsterdam Airport, Spark Avenue 1, Hoofddorp