Lisse – Donderdagmiddag 15 december is de Reuzenbol ‘Bollen & bouw’ onthuld bij Bouwgroep Horsman & Co. in Lisse. Met deze onthulling staan er nu 42 Reuzenbollen in de Bollenstreek.

De Reuzenbol werd onthuld door presentatrice Irene Moors. Zij is de zus van John Moors (Commercieel Directeur Horsman & co.)

De Reuzenbol ‘Bollen en bouw‘ valt op door de enorme dieprode tulpen, de zogenaamde ‘Prominence’ met het typerende zwarte hart met witte rand. Daarachter op de horizon zijn herkenbare gebouwen uit de Bollenstreek geschilderd: Het gemeentehuis van Lisse, het Oranje Nassau paviljoen in de Keukenhof en Mariëngaerde in Warmond, allen gebouwd of verbouwd door Horsman & Co.

v.l.n.r. John Moors, Nicoline Heemskerk, Irene Moors, Jan v Vliet, René Vos, Wil Brouwer

René Vos, directielid Horsman & Co.: “Al jaren sieren schilderijen van tulpen van de hand van Nicoline Heemskerk mijn kamer en ik word daar nog elke dag blij van. Toen ik van het project hoorde, was het duidelijk dat wij als bouwgroep, die al 130 jaar gevestigd is in het hart van de Bollenstreek, niet konden ontbreken bij dit mooie project. Hij moest echter wel ons eigen ‘bouwverhaal’ vertellen. Nicoline heeft dit vervolgens fantastisch gedaan.”