Hillegom – Donderdagmiddag 08 december is de Reuzenbol ‘Bonte Bol’ onthuld bij de Watertoren Bollenstreek in Hillegom. Met deze onthulling staan er nu 41 Reuzenbollen in de Bollenstreek.

De Reuzenbol is geadopteerd door AW groep en werd onthuld door Lars Bouwman (functie AW groep). De bol is gemaakt door kunstenares Guylaine Loos uit Warmond.

Elk voorjaar is de Duin- en Bollenstreek weer gehuld in een lappendeken van kleur. Wanneer je de streek vanuit de lucht bekijkt, zie je een willekeur aan bonte kleurvlakken. Deze “birds eye view” heeft de kunstenares abstract vastgelegd op de Reuzenbol. De vlakken van kleur symboliseren de bollenvelden, het water en het groen dat de Duin- en Bollenstreek rijk is. Wie goed naar de bol kijkt, kan kleine details ontdekken in de kleurvlakken, zoals de golven van de zee, een verdwaalde tulp en een gehoornde tulp. Al deze kleine details en de explosie van verschillende kleuren maken deze bol echt bont!

Lars Bouwman: “Het abstracte vogelperspectief van de reuzenbol sluit aan bij de watertoren, omdat je ook vanuit de watertoren de streek vanuit dit vogelperspectief bekijkt. Daarnaast sluit de eenvoud gecombineerd met de bloeiende vrolijke kleuren aan bij de visie van de watertoren.”

v.l.n.r: Guylaine Loos, Lars Bouwman, Ad Wijnhout, Steffanie Wijnhout (AW groep), Wil Brouwer, Jan van Vliet (Gildemeesters Bollenstreek)