Thema Reuzenbol – Bollen en bouw

De Reuzenbol valt op door de enorme dieprode tulpen de zogenaamde ‘Prominence’ met het typerende zwarte hart met witte rand. Daarachter op de horizon zijn herkenbare gebouwen uit de Bollenstreek geschilderd: Het gemeentehuis van Lisse, het Paviljoen in de Keukenhof en Mariënhaven in Warmond (woonplaats van de kunstenaar), allen gebouwd of verbouwd door Bouwbedrijf Horsman & Co die de reuzenbol adopteerde.

Reuzenbol 'Bollen en bouw' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Bollen en bouw' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Bollen en bouw' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Bollen en bouw' - Nicoline Heemskerk

Kunstenaar – Nicoline Heemskerk

Nicoline Heemskerk is geboren in Sassenheim (1967) en woont sinds 1989 in Warmond waar ook haar atelier is op Veerpolder 59. Zij studeerde tekenen/schilderen van 1994 – 1999 aan kunstacademie Wackers in Amsterdam en was tot 2003 fulltime illustrator op ontwerpstudio van Royal Sanders in Leiden. Daarna is Nicoline als zelfstandig kunstschilder/illustrator verder gegaan. Haar werk is kleurrijk en figuratief.

Meer van haar werk: www.nicoline-heemskerk.com

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Horsman & Co, Lisse.

René Vos, (directielid Horsman & Co.): “Toen ik van het project hoorde, was het duidelijk dat wij als bouwgroep, die al 130 jaar gevestigd is in het hart van de Bollenstreek, niet konden ontbreken bij dit mooie project. Hij moest echter wel ons eigen ‘bouwverhaal’ vertellen. Nicoline heeft dit vervolgens fantastisch gedaan.”

Locatie

Deze Reuzenbol staat bij het pand van Horsman & co, 2e poellaan 12, Lisse