Noordwijk – Zaterdagmiddag 17 december is de Reuzenbol ‘Beach Babes’ onthuld bij woon- zorgcentrum Groot Hoogwaak in Noordwijk ter ere van hun 50e jubileum.

De Reuzenbol is geadopteerd door Woon- Zorgcentrum Groot Hoogwaak en is geplaatst als afsluiting van hun 50e jubileumjaar. De bol is onthuld door Henny Roos, directeur-bestuurder van Groot Hoogwaak tezamen met bewoner Cees Spaanderman en wethouder Roberto Ter Hark.

Henny Roos: “De visie van Groot Hoogwaak is even simpel als complex en mooi: ‘De fijnste plek om te wonen én de fijnste plek om te werken!’ Samenwerking is daarin het sleutelwoord, samen met de cliënten en bewoners, maar ook samen met andere partijen uit de regio. Wij zien de tulpenbol als symbool voor simpel, toch complex en mooi. Het thema op dit prachtige kunstwerk verbeeldt voor ons onze ligging aan zee en onze visie: Samen met alle anderen!”

In het werk van kunstenares Gaïd Ombre staan mensen centraal. Vaak weergegeven op het strand of in een badpak. Vandaar dat de keuze voor een strand tafereel op deze Reuzenbol snel gemaakt was. Doordat de bol rond is, iets wat je normaal bij een schilderij niet hebt en doordat de figuren elkaar vasthouden, ontstaat een cirkel van verbondenheid.

v.l.n.r. Cees Spaanderman, Marjolijn van der Jagt, Gaïd Ombre, Henny Roos, Jan van Vliet, Roberto ter Hark.