Thema Reuzenbol – Beach babes

In het werk van Gaïd Ombre staan mensen centraal. Vaak weergegeven op het strand of in een badpak. Vandaar dat de keuze voor een strand tafereel snel gemaakt was. Doordat de bol rondom gaat, iets wat je normaal bij een schilderij niet hebt en doordat de figuren elkaar vasthouden, ontstaat een cirkel van verbondenheid.

Reuzenbol 'Beach babes' - Gaïd Ombre
Reuzenbol 'Beach babes' - Gaïd Ombre
Reuzenbol 'Beach babes' - Gaïd Ombre
Reuzenbol 'Beach babes' - Gaïd Ombre

Kunstenaar – Gaïd Ombre

Na een carrière als fashion designer is Gaïd Ombre ruim 5 jaar geleden overgestapt naar toegepast kunstenaar. Ze maakt zowel beelden van brons als schilderijen. Haar carrière gaat snel. Sinds vijf jaar heeft ze haar eigen galerie in Amsterdam, Art Gallery Salon West en is haar werk opgenomen in kunstcollecties zoals die van Reade. Naast haar eigen galerie exposeert Ombre bij gerenoveerde art fairs zoals de Kunst10daagse in bergen, Kunstbeurs Heemstede en de First Art Fair in Amsterdam. In 2020 is ze gevraagd om deel te nemen aan het programma ‘Sterren op het Doek’. Zowel haar schilderijen als beelden zijn impressionistisch en vrouwen staan veelal centraal in haar werk.

Meer van haar werk: www.gaidombre.com

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Woon-Zorgcentrum Groot Hoogwaak, Noordwijk.

Henny Roos (directeur-bestuurder van Groot Hoogwaak): “De visie van Groot Hoogwaak is even simpel als complex en mooi: ‘De fijnste plek om te wonen én de fijnste plek om te werken!’ Samenwerking is daarin het sleutelwoord, samen met de cliënten en bewoners, maar ook samen met andere partijen uit de regio. Wij zien de tulpenbol als symbool voor simpel, toch complex en mooi. Het thema op dit prachtige kunstwerk verbeeldt voor ons onze ligging aan zee en onze visie: Samen met alle anderen!”

Locatie

Deze Reuzenbol wordt geplaatst bij Groot Hoogwaak, Groot Hoogwaak 1, Noordwijk.