Voorhout – Donderdagmiddag 22 december is de Reuzenbol ‘KTS in beeld’ onthuld bij Teylingen College KTS in Voorhout. Met deze onthulling staan er nu 44 Reuzenbollen in de Bollenstreek.

De Reuzenbol bij de KTS werd onthuld door Kees Vreugdenhil, voorzitter College van Bestuur Stichting Fioretti Teylingen.

De rol van de KTS is betekenisvol in de Bollenstreek. De basis van veel ondernemers in de regio ligt bij hun vakgerichte opleiding op de KTS. De KTS blijft, ondanks veel veranderingen in onderwijsland, een echte vakschool met aandacht voor de nieuwste technieken. Met de beroepsgerichte opleidingen verlaten leerlingen de KTS als vakmannen en vakvrouwen van de toekomst. De verschillende vakrichtingen (horeca, bakkerij, recreatie, bouw en techniek) zijn door kunstenaar Jan Hogervorst op de Reuzenbol geschilderd.

Kees Vreugdenhil: “Stichting Fioretti Teylingen heeft besloten om drie Reuzenbollen te adopteren vanuit educatief oogpunt. We willen bij onze leerlingen betrokkenheid creëren bij de ontwikkeling van hun omgeving en we willen dat ze trots zijn op hun eigen regio – de Duin- en Bollenstreek!” De andere twee Reuzenbollen zullen worden geplaatst bij Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout en Fioretti College Lisse.

v.l.n.r. Jan Hogervorst (Kunstenaar), Jan v Vliet, Wil Brouwer (Gildemeesters Bollenstreek), Kees Vreugdenhil (voorzitter CvB Stichting Fioretti Teylingen), Dennis Engelhart (directeur KTS), Claudia Rotteveel (Docent KTS), Ton de Groot (oud directeur KTS)