Thema Reuzenbol – Vrijheid

Het thema van deze bol is vrijheid. Als kind van een bollenkweker hielp Iet vaak mee op het land en tijdens dat werk hoorde zij dan de vogels zingen en zag zij ze zwieren hoog boven haar in de blauwe lucht. Vrij.  Voor haar zijn bloembollen gekoppeld aan deze herinneringen en aan vrijheid dus.

Reuzenbol 'Vrijheid' - Iet Langeveld
Reuzenbol 'Vrijheid' - Iet Langeveld
Reuzenbol 'Vrijheid' - Iet Langeveld
Reuzenbol 'Vrijheid' - Iet Langeveld

Kunstenaar – Iet Langeveld

Bollenkwekersdochter, (1965 Noordwijkerhout). Kon het tekenen en schilderen niet laten en inmiddels zijn haar portretten en vrije werk in binnen- en buitenland te vinden. Haar werk wordt omschreven als expressief figuratisme met een sterk sfeerbeeld en een zeer herkenbare toets. Haar portret van koning Willem Alexander is aangekocht door kasteel Keukenhof en bij beide edities van De Nederlandse Portretprijs behoorde zij tot de genomineerden. Sinds enkele jaren werkt zij tussen de bedrijven door aan de serie ‘Bekende en Onbekende Lissers’; een maatschappelijk brede geschilderde doorsnede van de bevolking van Lisse. Sinds 2018 samen met Wout Ruigrok eigenaar van De Oude School gelegen aan de Heereweg 253 te Lisse, alwaar o.a. hun woning en hun gezamenlijke atelier gevestigd is en hun beider werk tentoongesteld wordt.

Meer van haar werk: www.ietlangeveld.nl

Reuzenbol 'Vrijheid' - Iet Langeveld

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door IAA – International Airfreight Associates B.V. , Schiphol.

Loes Beelen (sales-manager IAA):”Wij als IAA-fresh zijn blij op deze manier iets terug te geven aan de streek en het hele bloembollenvak als geheel, dat ons zoveel geeft d.m.v. de transporten door de lucht als over zee.”

Locatie

Deze bol is geplaatst op de hoek Schoutenlaan/Teijlingerdreef in Voorhout.