Thema Reuzenbol – Veldzicht

Streekmuseum Veldzicht ligt in Noordwijk in agrarisch gebied tussen de bollenvelden. Het museum toont de geschiedenis van Noordwijk Binnen met speciale aandacht voor blaarkoppen, kruiden en bloembollen. De kunstenaar heeft de tulp zoals die in het logo van het museum te zien is op de Reuzenbol geschilderd. Dit past goed bij de mooie plek in het midden van de bollentuin waar de bol geplaatst is. Op de Reuzenbol vind je ook kruiden zoals lavendel, bieslook en kardoen. De blaarkoppen staan tussen de paardenbloemen en klaver in het gras, ze zijn nostalgisch mèt hoorns geschilderd maar tevens met modern geel oormerk. De cijfers in de oormerken zijn de data van het afronden van het schilderwerk en de datum van de onthulling.

Reuzenbol 'Veldzicht' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Veldzicht' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Veldzicht' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Veldzicht' - Nicoline Heemskerk

Kunstenaar – Nicoline Heemskerk

Nicoline Heemskerk is geboren in Sassenheim (1967) en woont sinds 1989 in Warmond waar ook haar atelier is op Veerpolder 59. Zij studeerde tekenen/schilderen van 1994 – 1999 aan kunstacademie Wackers in Amsterdam en was tot 2003 fulltime illustrator op ontwerpstudio van Royal Sanders in Leiden. Daarna is Nicoline als zelfstandig kunstschilder/illustrator verder gegaan. Haar werk is kleurrijk en figuratief.

Meer van haar werk: www.nicoline-heemskerk.com

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Streekmuseum Veldzicht, Noordwijk

“Deze reuzenbol is een prachtige blikvanger voor voorbijgangers. Bezoekers zijn meer dan welkom in de historische bollen- en kruidentuinen rondom Veldzicht en in de museumboerderij.”

Locatie

Deze Reuzenbol wordt 29 april onthuld bij streekmuseum Veldzicht, Herenweg 114, Noordwijk