Thema Reuzenbol – Dirk gaat uit zijn bol

Deze Reuzenbol is beschilderd in opdracht van Dirk van den Broek Supermarkten. Onder het motto ‘Dirk gaat uit z’n bol en adopteert een Reuzenbol’ hebben zij in oktober 2020 een ontwerpwedstrijd georganiseerd. Mariet Molenaar uit Zaandam heeft deze wedstrijd gewonnen met haar ontwerp. Kunstenares Lisette Hogewoning heeft de Reuzenbol beschilderd geïnspireerd op dit ontwerp.

Reuzenbol 'Dirk uit z'n bol - Lisette Hogewoning
Reuzenbol 'Dirk uit z'n bol - Lisette Hogewoning
Reuzenbol 'Dirk uit z'n bol - Lisette Hogewoning
Reuzenbol 'Dirk uit z'n bol - Lisette Hogewoning

Kunstenaar – Lisette Hogewoning

Lisette Hogewoning schildert, tekent en maakt paper-art portretten. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan de Wackers Academie in Amsterdam. Ze won meerdere aanmoedigingsprijzen en haar paper-art kunstwerk ‘the Young Rembrandt’ mocht in 2019 (het Rembrandtjaar) in het Rijksmuseum hangen.

Meer van haar werk: www.mixupart.nl

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Dirk van den Broek Supermarkten B.V.

Melissa van Bodegraven, marketingmanager bij Dirk,: “Dirk is een oer-Hollands bedrijf en in de bollenstreek zijn we goed vertegenwoordigd met meerdere vestigingen. Het Dirk-rood is een bekende kleur voor iedereen die in deze omgeving woont. En in ons 75-jarig jubileumjaar is er zelfs een rode tulp tot Dirk-tulp gedoopt. Een Reuzenbol van Dirk mag daarom niet ontbreken. We zijn heel trots dat de Dirk Reuzenbol op deze mooie plek langs de fietsroute staat.”

Locatie

Deze Reuzenbol staat in de tuin van appartementencomplex Teylingervaart, t.o. Teylingerlaan 29, Sassenheim