Thema Reuzenbol – Dorpshart

Deze Reuzenbol gemaakt in opdracht van het Dorpshart Lisse bevat 2 elementen: (lokaal) winkelen en het dorp Lisse. Op de bol loop je als het ware langs een museummuur met daarop verschillende schilderijen van landschappen of gebouwen in en om Lisse. Daarnaast zie je allerlei dingen, die verwijzen naar het winkelgebied waarin de bol staat. Mocht je de weg kwijt zijn, dan kun je aan de wegwijzers zien waar de verschillende delen in het dorpshart (de Kanaalstraat, het Blokhuis, ’t Vierkant of de Heereweg) te vinden zijn.

Reuzenbol 'Dorpshart' - Lisette Hogewoning
Reuzenbol 'Dorpshart' - Lisette Hogewoning
Reuzenbol 'Dorpshart' - Lisette Hogewoning
Reuzenbol 'Dorpshart' - Lisette Hogewoning

Kunstenaar – Lisette Hogewoning

Lisette Hogewoning schildert, tekent en maakt paper-art portretten. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan de Wackers Academie in Amsterdam. Ze won meerdere aanmoedigingsprijzen en haar paper-art kunstwerk ‘the Young Rembrandt’ mocht in 2019 (het Rembrandtjaar) in het Rijksmuseum hangen.

Meer van haar werk: www.mixupart.nl

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Ondernemersvereniging Dorpshart Lisse

Sander Bakker (Bestuurslid Ondernemersvereniging Dorpshart Lisse): “De reden dat we als Dorpshart Lisse een bol adopteren is natuurlijk vanwege het feit dat we dit mooie, ‘Bollenstreekse’ project ondersteunen. Als Dorpshart Lisse kunnen we niet ontbreken in dit grote project en we hopen hiermee nog meer mensen naar het dorp te trekken, mede door onderdeel te worden van de Reuzenbollen fietstocht. Door het leuke speelse ontwerp van Lisette Hogewoning heeft de bol ook nog eens een functie als bewegwijzering en is het wat ons betreft de mooiste van Nederland! Wij zijn reuzeblij met deze kleurrijke aanvulling van ons mooie centrum.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst in het centrum van Lisse (kruising Kanaalstraat/Kapelstraat/Meer en Houtstraat)