Thema Reuzenbol – Spring spectacular

Twee figuren dansen vrolijk door de tulpenvelden. “Tiptoeing Through the Tulips.” Vol levenslust vieren ze de lente én de liefde. Hij met een oranje tulp voor zijn hart, symbool voor Nederland. Zij met een gele tulp, want haar hart is vol met Californische zonneschijn.
Tulpen vliegen door de lucht en landen aan de andere kant van de bol. Hier staat de befaamde Zwarte Tulp in de spotlight. Ook bekend als Queen of the Night, de zwarte tulp is de showgirl van de tulpen familie. Zij is het centrum, met bloemen van waardering aan haar voeten.

Reuzenbol 'spring spectucular' - donna corbani
Reuzenbol 'spring spectucular' - donna corbani
Reuzenbol 'spring spectucular' - donna corbani
Reuzenbol 'spring spectucular' - donna corbani

Kunstenaar – Donna Corbani

Donna Corbani is geboren in Santa Barbara, Californië. Na haar kunstenaars opleiding aan het Sarah Lawrence College in New York volgde zij haar hart naar Nederland. Corbani heeft internationaal meer dan 300 exposities op haar naam, waaronder Sikkema Jenkins Gallery New York, Museum of Contemporary Art Santa Barbara, Keukenhof Lisse, GO Gallery Amsterdam, Galerie Rogier Jonk in Bergen, Stedelijk Museum Amsterdam en een vaste plek in het Gemeentemuseum Den Haag. Openbare kunstwerken zijn te bewonderen in Zandvoort. O.a. een kleurrijk passage route naar de zee en een groot beeld op de Boulevard de Favauge.

“Mijn voorkeur ligt bij vrolijke kunst. Ik creëer op minimalistische wijze mooie momenten. Een sensatie of sterke emotie. Sommige ervaringen zijn dierbaar en bijzonder. Dan ben ik alleen bewust van het hier en nu. Dat zijn de momenten die ik wil delen. Kleurrijk, strak, en uiterst precies in olieverf.” De kenmerkende lijnfiguren met spiraalgezicht zijn er ook in beeldvorm. Dezelfde vloeiende lijnen weergegeven in materialen als brons, aluminium en staal worden in haar atelier in Zandvoort gemaakt.

Meer van haar werk: www.corbani.com

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Vegro Verpleegartikelen B.V.

Else Reitsma (districtsmanager Vegro regio Noordwest): “Wij zijn blij en trots, dat we een mooie reuzenbol op ons terrein hebben. Vegro zit al sinds 2005 met haar hoofdvestiging in Lisse en inmiddels voelen we ons thuis in de Bollenstreek. Vanuit Vegro vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de mobiliteit van mensen, samen met andere partijen in de regio en in de zorg. We hebben daarom gekozen voor een kleurrijke reuzenbol waarop de mens, samenzijn en beweging centraal staan. Samen zorgen we ervoor!”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst in het water voor het Vegro gebouw, Vennestraat 13, Lisse