Thema Reuzenbol – Rondje Katwijk

Mariska de Kok is geboeid door mensen. Het verhaal zonder woorden. Juist door de stilte is er veel meer te horen. Mensen in beweging; Wandelaars, fietsers, reizigers op pad. Het kijken naar mensen geeft onbewust en vliegensvlug een herkenning. Dit kan een ervaring zijn, die omhoog borrelt in je gedachtewereld of een overeenkomst, die je eerder ergens hebt gezien. Meestal ontbreek het moment om hierbij stil te staan. Door iemand op het doek te zetten of in dit geval op een bol, wordt de tijd even stilgezet. Daardoor is er alle ruimte om het werk te bestuderen op zoek naar jouw persoonlijke associaties. Ons verhaal wordt zichtbaar, door herkenning bij die ander. Omdat de bollen geplaatst worden in de buurt van een fietsroute heeft Mariska speciaal gekozen voor een fietser, een brommer, in ieder geval vervoer op 2 wielen. Op de Boulevard in Katwijk, waar Mariska woont, zijn heel veel reizigers te zien. Deze mensen met hun verhaal zonder woorden, zijn haar inspiratiebron. Zij heeft hen gecombineerd met een kenmerkend symbool/gebouw van Katwijk aan Zee; de vuurtoren.

Reuzenbol 'Rondje Katwijk' - Mariska de Kok
Reuzenbol 'Rondje Katwijk' - Mariska de Kok
Reuzenbol 'Rondje Katwijk' - Mariska de Kok
Reuzenbol 'Rondje Katwijk' - Mariska de Kok

Kunstenaar – Mariska de Kok

Mariska de Kok is een bevlogen kunstenares met als specialiteit portretschilderen. Mariska’s portretten onderscheiden zich doordat de emotie van de geportretteerde wordt “gevangen” op doek. Mariska heeft al vele portretten geschilderd van jong tot oud en voor verscheidene opdrachtgevers. Naast portretten maakt Mariska ook vrij werk geïnspireerd door het strand en de mensen, die daar vertoeven. In haar atelier aan de Boulevard in Katwijk aan Zee zijn er wekelijkse cursussen schilderen en tekenen en in de zomer geeft ze workshops op het strand.

Meer van haar werk: www.MariskadeKok.nl

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Strandcamping Zuidduinen, Katwijk.

Rozemarijn Dees (eigenaar strandcamping Zuidduinen): “We wilden graag een bol adopteren en toen we in de galerie in Lisse kwamen om een bol uit te zoeken, zagen wij de bol van Mariska de Kok staan. Het was voor ons direct duidelijk, dat we die op onze camping wilden hebben. We verkopen in onze winkel al kunstkaarten van Mariska en hebben deze ook in onze huisjes hangen. Deze bol is een echte aanvulling daarop.”

Locatie

Deze bol is geplaatst op Strandcamping Zuidduinen (campingplaats 130), Zuidduinseweg 1, Katwijk aan Zee