Thema Reuzenbol – Bonte bol

Elk voorjaar is de Duin- en Bollenstreek weer gehuld in een lappendeken van kleur. Wanneer je de streek vanuit de lucht bekijkt, zie je een willekeur aan bonte kleurvlakken. Deze “birds eye view” heeft Guylaine Loos abstract vastgelegd op de Reuzenbol. De vlakken van kleur symboliseren de bollenvelden, het water en het groen dat de Duin- en Bollenstreek rijk is. Wie goed naar de bol kijkt, kan kleine details ontdekken in de kleurvlakken, zoals de golven van de zee, een verdwaalde tulp en een gehoornde tulp. Al deze kleine details en de explosie van verschillende kleuren maken deze bol echt bont!

Reuzenbol 'Bonte bol' - Guylaine Loos
Reuzenbol 'Bonte bol' - Guylaine Loos
Reuzenbol 'Bonte bol' - Guylaine Loos
Reuzenbol 'Bonte bol' - Guylaine Loos

Kunstenaar – Guylaine Loos

Guylaine Loos (1992, geboren in Leiden, getogen in Lisse) was zes jaar oud toen zij haar eerste abstracte schilderij maakte. Nu, meer dan twintig jaar later, schildert zij nog steeds. Guylaine is autodidact. De schilderijen van Guylaine kenmerken zich door helder en contrasterend kleurgebruik. Guylaine schildert puur op gevoel. Daardoor is haar werk expressief van karakter en is geen één schilderij hetzelfde. Haar schilderijen hangen inmiddels over de hele wereld bij kunstliefhebbers thuis.

Meer van haar werk: www.guylaineloos.com

Deze Reuzenbol 'Bonte bol' is gemaakt door Guylaine Loos

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door AW groep, Hillegom.

Lars Bouwman (Architect AW groep): “Het abstracte vogelperspectief van de reuzenbol sluit aan bij de watertoren, omdat je ook vanuit de watertoren de streek vanuit dit vogelperspectief bekijkt. Daarnaast sluit de eenvoud gecombineerd met de bloeiende vrolijke kleuren aan bij de visie van de watertoren.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij de Watertoren Bollenstreek, Leidsestraat 201, Hillegom.