Thema Reuzenbol – Smile

Op deze Reuzenbol ziet u 3 verschillende taferelen, die de bewoners van de bollenstreek veel zien, wanneer de lente is aangebroken. Als de narcissen, hyacinten en tulpen in bloei staan, wil iedereen hiermee op de foto. Een selfie, portret of huwelijksreportage, we zien het allemaal voorbijkomen. Op de horizon, vindt u gebouwen typerend voor de bollenstreek; o.a. de ruïne van Teylingen, een windmolen en huis ‘Dever’ te Lisse.

Voor het maken van deze bol is gebruik gemaakt van de collagetechniek. De mensfiguren, die je op de bol ziet, zijn niet geschilderd, maar zijn samengesteld van stukjes papier. Als je dichterbij komt, ontdek je allerlei teksten en foto’s, die gerelateerd zijn aan de Bollenstreek. Verhalen over de gemeenten, die in de bollenstreek liggen, de musea (LAM lisse, museum de Zwarte Tulp) en andere bezienswaardigheden (de Tulperij, Huis Dever, Keukenhof, Ruïne van Teylingen, het Bloemencorso etc.). En natuurlijk zijn er veel foto’s van bloemen in verwerkt. De bol vertelt een heel verhaal, als je maar goed genoeg kijkt!

Reuzenbol 'Smile' - Lisette Hogewoning
Reuzenbol 'Smile' - Lisette Hogewoning
Reuzenbol 'Smile' - Lisette Hogewoning

Kunstenaar – Lisette Hogewoning

Kunstenares Lisette Hogewoning (Sassenheim, 1972) maakt persoonlijke paper-art portretten. Een collage is een kunstvorm, die gebruik maakt van beelden en woorden van anderen, voor het creëren van een nieuwe compositie. Lisette maakt gebruik van foto’s, beeldmateriaal en teksten, die allen iets te maken hebben met het onderwerp. Van veraf zie je een schilderij, maar als je dichterbij komt, zie je de gelaagdheid en het verhaal wat er verteld wordt. Elk stukje papier verwijst naar het onderwerp.

Lisette heeft haar opleiding gevolgd aan de Wackers Academie in Amsterdam. Ze won meerdere aanmoedigingsprijzen en haar kunstwerk ‘the Young Rembrandt’ mocht in 2019 (het Rembrandtjaar) in het Rijksmuseum hangen.

Meer van haar werk: www.mixupart.nl

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Intratuin Lisse.

Sjaco Griffioen (Eigenaar Intratuin Lisse): “Met de adoptie van deze bol willen we onze dank tonen voor het warme welkom in de Bollenstreek. Dit kunstwerk sprak ons direct aan. De figuren op de bol zijn samengesteld uit stukjes papier. Hierop kun je allerlei teksten en foto’s ontdekken, die gerelateerd zijn aan de Bollenstreek. Aan de horizon zie je allerlei bekende streekgebouwen. Ook onze buren van ’t Huys Dever staan erop! De Reuzenbol vertelt echt een heel verhaal.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij Intratuin,
Heereweg 350, Lisse.