Thema Reuzenbol – Multicolored Climbers

Over de hele wereld verbinden mensen bloemen met kleur. Deze kleuren vormen de start van een nieuwe lente, groei en hoop. Elk jaar steken de bloemen hun kopjes boven de grond om hun kleuren te laten stralen. Dit werk symboliseert de variatie in kleurenpracht van de bloembollenvelden en de mensen van over de hele wereld die Keukenhof komen bezoeken. Beide zijn gevarieerd in vorm en verschijning en zijn het mooist in harmonie. Flower power is een uiting van verbinding tussen al het leven en is eeuwigdurend.

Geboren en getogen uit de bollenkwekersgenen en kunst als katalysator van zijn leven, is dit project een cadeautje van Paul voor de Bollenstreek.

Reuzenbol 'Multicolored climbers' - Paul van den Aardweg
Reuzenbol 'Multicolored climbers' - Paul van den Aardweg
Reuzenbol 'Multicolored climbers' - Paul van den Aardweg
Reuzenbol 'Multicolored climbers' - Paul van den Aardweg

Kunstenaar – Paul van den Aardweg

Paul vd Aardweg (Lisse 1954) is van vele markten thuis en heeft dan ook al vele beroepen uitgeoefend. Hij was winkelmedewerker, administratief assistent, boerenknecht, heier, kunststudent, kroegbaas, horecaondernemer, account executive, ober, kelner, manager, echtgenoot, vader en autodidact. Paul doet aan beeldhouwen, schilderen, illustreren, striptekenen en vormgeven aan zijn leven en omgeving.

Meer van zijn werk is te zien op zijn Instagram account: @Paulvandenaardweg

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door de Gemeente Lisse.

Riet Austie, wethouder Lisse: “Deze bol symboliseert de inclusieve samenleving waar we als Lisse voor staan. Een samenleving waarin iedereen er toe doet en iedereen meedoet en meedenkt.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst op de
hoek van het parkeerterrein (Heereweg/Bondstraat) tegenover het gemeentehuis van Lisse.