Thema Reuzenbol – Vier Seizoenen

De hele wereld kent onze streek van de mooie bollenvelden. Wat velen niet weten, is dat er in de Bollenstreek méér gekweekt wordt dan alleen voorjaarsbloeiers. Deze Reuzenbol neemt de kijker mee op een reis door de seizoenen; van het prille voorjaar met de Sneeuwklokjes, via de Narcissen, Hyacinten, Tulpen en andere bolgewassen naar de Pioenen in mei. De Zonnebloemen en Gladiolen staan symbool voor de zomer en Dahlia’s sluiten het jaar in de herfst, waarna de velden weer beplant worden om vervolgens te verdwijnen onder een deken van stro tegen de winterse kou.

Reuzenbol 'Vier Seizoenen' - Leontine vd Klugt
Reuzenbol 'Vier Seizoenen' - Leontine vd Klugt
Reuzenbol 'Vier Seizoenen' - Leontine vd Klugt
Reuzenbol 'Vier Seizoenen' - Leontine vd Klugt

Kunstenaar – Leontine van der Klugt

Leontine van der Klugt (Noordwijkerhout) heeft haar opleiding genoten bij aan de kunstacademie van Leiden en Haarlem en bij Academie Filarski in Schijndel.Ze maakt muurschilderingen, schildert of maakt zeefdrukken op doek of papier. Niet alleen met acrylverf, maar ook met was, inkt, as of andere gemengde collagetechnieken. Ook werkt zij met perspex, beter bekend als Plexiglas. Deze manier van werken is vernieuwend, verrassend en daardoor bijzonder intrigerend. Leontine heeft een eigen atelier aan huis.

Meer van haar werk: www.artemvivendi.com

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Tulip Experience Amsterdam, Noordwijkerhout.

Sylvia Pennings: “Tulip Experience Amsterdam, onderdeel van Bollenbedrijf, W.A.M. Pennings, is een relatief nieuwe attractie in de Bollenstreek waarbij bezoekers eindeloos foto’s kunnen maken tussen 1 miljoen en 700 soorten tulpen en daarbij alles leren over de tulp en het bollenkwekersvak. De missie van Tulip Experience is het beschermen van de Bollenstreek en haar velden, door de mogelijkheid te bieden om foto’s te maken én de bezoeker te betrekken bij het verhaal van de kweker.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij Tulip Experience Amsterdam
Delfweg 37, Noordwijkerhout