Thema Reuzenbol – Blij in de Bollenstreek

Net als bloembollenvelden, is de Reuzenbol ‘Blij in de Bollenstreek’ van Alida van Leeuwen verdeeld in vrolijk gekleurde vlakken. Alida gebruikt in haar werk graag kleuren, die haar blij maken en dit gevoel wil ze met haar bol van harte overbrengen. Kleuren kunnen namelijk zowel emoties weergeven, als beïnvloeden. Het doel van haar kunstwerk is om te “verblijden en verwonderen”, een omschrijving die op veel van haar werk van toepassing is. De teint van de huid en de haarkleur van de lachende persoon met hoed is divers, zoals ook in de wereld om ons heen iedereen er weer anders uitziet. Natuurlijk hebben ook de tulpen diverse kleuren, net als de lucht, de grond en de weerspiegeling van de omgevingskleuren in de van oorsprong witte auto. De auto staat symbool voor de vele toeristen, die in de bloembollentijd de Bollenstreekregio komen bezoeken en daardoor voor lange files zorgen. Maar ook voor de auto’s die meerijden in het bloemencorso, ook wel de mooiste file van de wereld genoemd, die sinds 2021 officieel onderdeel uitmaakt van ons immaterieel cultureel erfgoed. De tulpenbol heeft een gouden top als bekroning van, en op, het werk.

Reuzenbol 'Blij in de bollenstreek' - Alida van Leeuwen
Reuzenbol 'Blij in de bollenstreek' - Alida van Leeuwen
Reuzenbol 'Blij in de bollenstreek' - Alida van Leeuwen
Reuzenbol 'Blij in de bollenstreek' - Alida van Leeuwen

Kunstenaar – Alida van Leeuwen

Alida van Leeuwen heeft als levensdoel om iedere dag zoveel mogelijk leuke dingen te doen. Vrolijkheid en creativiteit staan bij haar op nummer 1. Zij is enorm veelzijdig. Haar hoofd stroomt over van de ideeën en ze komt altijd tijd te kort. Naast zelf kunst bedenken en maken, beheert zij diverse expositielocaties, organiseert kunstevenementen en is zij beheerder van het regionale KunstenaarsCollectief KuCo. Van 2016 tot en met 2019 was zij de dorpsdichter van Lisse. Naast haar kunstzinnige kant, is zij als psycholoog gespecialiseerd in de gelotologie, oftewel de wetenschap van het lachen (www.LachPsycholoog.nl).

Meer van haar werk: www.AlidavanLeeuwen.nl

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Compagnon, Zoetermeer

Hetty Moll (Directeur Compagnon): “Voor Compagnon is de tulp het symbool voor groei. Groei van mensen en organisaties. Wij adopteren een Reuzenbol omdat we dit een prachtig project vinden van de Gildemeesters. Zo wordt de Bollenstreek nog mooier!”

Locatie

Deze Reuzenbol wordt op 14 april onthuld bij Have Fun Events, Jacoba van Beierenweg 97A, Voorhout