Thema Reuzenbol – People around the world

Het thema van deze Reuzenbol heeft meerdere invalshoeken. Tijdens Covid-19 heeft de hele wereld te maken gekregen met isolatie, beperkingen en afstand. Wat mocht was: thuis werken, met directe familieleden zijn en in de vrije tijd zoeken naar een veilige ruimte. We gingen met zijn allen de natuur in, nog meer klussen aan ons huis en tuinieren. Veel sociale dingen zoals naar de film gaan, een museum bezoeken etc. bleken ineens niet meer te kunnen. Op deze bol komen alle mensen weer bij elkaar. Ongeacht hun religie of cultuur, jong of oud, arm of rijk. Iedereen mag weer naar ons kikkerlandje reizen, om de tulpen in de bloeiende bollenvelden te bewonderen.  Ze breken uit hun isolement, uit hun veilige pantser van edelmetaal. De portretten zijn omringt met goud omdat dit associeert met de rijkdom, die de bollen door de eeuwen heen voor ons betekend hebben. Goud omdat in tijden van crisis mensen teruggrijpen naar edelmetaal als belegging, een houvast. Daarnaast blijft de kunstenaar zich verwonderen over wat de natuur ons geeft; dat uit zoiets eenvoudigs en kleins als een tulpenbol zo’n prachtige bloem tevoorschijn kan komen, de groeikracht en diversiteit is bizar. Dat brengt ons terug bij de elf portretten die zijn geschilderd. We zijn allemaal voortgekomen uit een zaad- en eicel; uniek, puur en mooi met eenzelfde groei- en overlevingskracht.

Reuzenbol 'People around the world' - Nanette Heijnen
Reuzenbol 'People around the world' - Nanette Heijnen
Reuzenbol 'People around the world' - Nanette Heijnen
Reuzenbol 'People around the world' - Nanette Heijnen

Kunstenaar – Nanette Heijnen

Nanette schildert in olie- en acrylverf. Voor haar  portretten (in opdracht) werkt zij graag met pastelkrijt. Als beeldend kunstenaar staan haar zintuigen altijd op scherp. Hierdoor zijn haar onderwerpen heel divers. Zij schildert naakten, dieren, stillevens en landschappen. Het schilderen van mensen en portretten is een inspirerend en voortdurend proces. Bij voorkeur op een wat forser formaat. In elk schilderij probeert zij zichzelf uit te dagen om niet alleen een mooi plaatje neer te zetten, maar ook de diepere lagen daarin te verwerken. Tenslotte is ieder mens uniek.

In haar techniek met olieverf werkt zij enerzijds door laag voor laag te werken en anderzijds door vrij vet de olieverf met het paletmes te bewerken. Hiermee dwingt zij zichzelf tot een meer impressionistische toets. Altijd herkenbaar is haar kleurgebruik. Verkennen en vernieuwen maakt schilderen voor haar boeiend. Volledig met die andere hersenhelft bezig om de creativiteit optimaal de ruimte te geven. Bovenal wil zij kunst maken die bezield is, doordrenkt van ‘het leven’ in alle ups en downs, met licht en donker. Naast haar eigen werk begeleid zij art retreats , cursussen en teken- en schilderdagen. Voor bedrijven en particulieren op aanvraag.

Meer van haar werk: www.nanetteheijnen.nl

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door MPloyment Housing, Lisse

Locatie

Deze Reuzenbol is nog niet geplaatst