Thema Reuzenbol – Pancratius

De tulp op deze Reuzenbol is de st Maartentulp, die vernoemd is naar de Parochie Sint Maarten, waartoe de Sint Pancratiuskerk sinds 2012 behoord. De symbolen die in de wolken zweven, zijn de 7 sacramenten van de katholieke kerk: het Doopsel, de Eucharistie, het Vormsel, Boete en Verzoening, de Wijding, het Huwelijk en de Ziekenzalving. Ook de slechtvalken, die sinds 2023 nestelden op de toren van de Sint Pancratiuskerk, mochten uiteraard niet ontbreken.

Reuzenbol 'Pancratius' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Pancratius' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Pancratius' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Pancratius' - Nicoline Heemskerk

Kunstenaar – Nicoline Heemskerk

Nicoline Heemskerk is geboren in Sassenheim (1967) en woont sinds 1989 in Warmond waar ook haar atelier is op Veerpolder 59. Zij studeerde tekenen/schilderen van 1994 – 1999 aan kunstacademie Wackers in Amsterdam en was tot 2003 fulltime illustrator op ontwerpstudio van Royal Sanders in Leiden. Daarna is Nicoline als zelfstandig kunstschilder/illustrator verder gegaan. Haar werk is kleurrijk en figuratief.

Meer van haar werk: www.nicoline-heemskerk.com

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door de Sint Pancratiuskerk, Sassenheim.

Pastoor Owel: “Wij hebben gekozen voor het project van de Reuzenbol, omdat deze symboliseert wat wij in het geloof ook willen uitdragen: kleur geven aan het leven, groei en bloei stimuleren en een positieve bijdrage meegeven voor het alledaagse leven.”

Locatie

Deze Reuzenbol wordt in mei '24 geplaatst bij de Pancratiuskerk, Hoofdstraat 188, Sassenheim