Thema Reuzenbol – 75 years and still counting

In 1949 richtte Fred Cremer het bedrijf Cremer op, nadat hij de eerste telmachine voor de bloembollenindustrie uitvond en ontwikkelde. Deze machine markeerde het begin van een technologische revolutie in de bloembollenindustrie, die voorheen volledig afhankelijk was van menselijke arbeid voor het tellen en verpakken van bloembollen. Sindsdien heeft Cremer zich ontwikkeld tot marktleider in telmachines voor diverse industrieën, waaronder de agrarische, farmaceutische, food- en non-foodsector.

Op de reuzenbol wordt een Cremer bollentelmachine afgebeeld te midden van de prachtige tulpenvelden van de Bollenstreek. Hier wordt duidelijk hoe de bollen geteld worden tijdens het planten, na de bloei worden gekopt en gerooid, waarna ze door de telmachine gaan om vervolgens klaar te zijn voor de handel. Een Cremer bollentelmachine zoals deze is veelvoorkomend bij bloemenkwekers.

Reuzenbol '75 years and still counting' - Jan Hogervorst
Reuzenbol '75 years and still counting' - Jan Hogervorst
Reuzenbol '75 years and still counting' - Jan Hogervorst
Reuzenbol '75 years and still counting' - Jan Hogervorst

Kunstenaar – Jan Hogervorst

Jan Hogervorst woont al zijn hele leven in Lisse. Hij heeft altijd in de Horeca gewerkt en is sinds drie jaar met pensioen. Hierdoor heeft hij meer tijd gekregen om zijn hobby: schilderen en tekenen weer op te pakken. Hij heeft dit al vanaf zijn schooltijd erg leuk gevonden, maar nooit echt tijd gehad om hier wat mee te doen. Schilderen en tekenen is zijn passie en hij doet dit met veel plezier en enthousiasme. Hij schildert eigenlijk alles wat hij leuk vindt en doet dat ook in opdracht.

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Cremer Speciaalmachines B.V., Lisse

Cremer Speciaalmachines: “Ons bedrijf en onze producten zijn geworteld in de bollenstreek. Het Giant Tulip Bulbs project vinden we een prachtig initiatief om de streek nog mooier te maken, waar wij graag aan willen bijdragen.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst voor het pand van Cremer Speciaalmachines, Heereweg 5a, Lisse