Thema Reuzenbol – Ode aan het handwerk in de bloembollenteelt

De bloembollenteelt is al sinds vroeger tijden erg arbeidsintensief met veel handwerk. Ondanks de mechanisatie wordt er vandaag de dag nog steeds veel met de handen gewerkt, zoals bijvoorbeeld ziek-zoeken, koppen, planten of pellen van bloembollen. Door te ‘borduren’ (ook arbeidsintensief) op de Reuzenbol maakte Trude Hol de vertaalslag en eert zij het handwerk in de bloembollenteelt.

Reuzenbol 'Ode aan het handwerk' - Trude Hol
Reuzenbol 'Ode aan het handwerk' - Trude Hol
Reuzenbol 'Ode aan het handwerk' - Trude Hol
Reuzenbol 'Ode aan het handwerk' - Trude Hol

Kunstenaar – Trude Hol

Trude Hol is geboren in Baarn, opgegroeid in Wageningen en inmiddels al meer dan 30 jaar in Lisse woonachtig. Destijds is zij voor een baan bij het Laboratorium voor Bloembollenonderzoek naar de bollenstreek verhuisd. Op een later moment is zij gestart met de 5-jarige opleiding bij de Kunstacademie Haarlem/Leiden en heeft deze in 2009 cum laude afgerond. Inmiddels is zij erg gehecht aan deze streek; ze fietst en wandelt er veel. Trude heeft een eigen atelier waar zij regelmatig werkt.

Meer van haar werk:  www.trudehol.exto.nl

Geadopteerd door

Deze bol is geadopteerd door het personeel van Hobaho by Dümmen Orange, Lisse en cadeau gedaan aan het management.

Foeke Gardenier (algemeen directeur Hobaho); “Als management waren we zeer verrast door dit gebaar van het personeel. We hebben een mooi team en zijn bijzonder blij met dit cadeau”. De bol staat op eigen terrein van Hobaho, maar zal wel meegenomen worden in de toeristische route en op afstand te bewonderen zijn.”

Locatie

Deze bol is geplaatst bij Hobabo
prof. van Slogterenweg 2, Lisse.