Thema Reuzenbol – Dutch Pour Flowers

Met een nieuwe techniek genaamd ‘Pouring Medium’, maakt Mary fantasiebloemen; kleurrijk, vrolijk en opvallend!

Bij de techniek pouring medium maak je acrylverf vloeibaar d.m.v. water en andere vloeistoffen (medium) toe te voegen, zodat de verf kan gaan mengen, zonder dat alle kleuren een modderpoel veroorzaken. Er zijn allerlei verschillende technieken, waarmee je verschillende uitkomsten krijgt. Eigenlijk weet je nooit wat er uit gaat komen en dat maakt het spannend en elk stuk weer heel uniek. De technieken die Mary heeft gebruikt zijn: Dutch Pour waarbij je gebruik maakt van een föhn om de verf uit te blazen en de Swipe techniek, waarbij je vochtig keukenrolpapier gebruikt om de verf door elkaar heen te laten lopen.

Reuzenbol 'Dutch Pour Medium' - Mary Willemsen
Reuzenbol 'Dutch Pour Medium' - Mary Willemsen
Reuzenbol 'Dutch Pour Medium' - Mary Willemsen
Reuzenbol 'Dutch Pour Medium' - Mary Willemsen

Kunstenaar – Mary Willemsen

De moeder van Mary Willemsen (Voorhout) schilderde in de stijl van de oude meesters zoals Rembrandt en heeft Mary geïntroduceerd in de wereld van de kunst, toen zij 7 jaar was. Mary was destijds waarschijnlijk te jong om er al door gegrepen te worden. Op volwassen leeftijd is ze bij de KLM als stewardess gaan vliegen en is zij zelf pas met schilderen begonnen in 2001. Ze is gestart met schilderlessen als hobby, maar werd gegrepen door het speciale gevoel wat haar overviel tijdens het schilderen; ze voelde zich zo op haar gemak, tevreden en in balans.

Om haar techniek te verfijnen nam ze les bij Bob Tomanovic, die werkt met de perceptie van licht en spirituele thema’s. Hij leerde haar om orde in de chaos te brengen door verfijnde technieken te gebruiken. De lessen begonnen met een figuratief concept, maar soms was het makkelijker om gewoon de kwast in de verf te dopen en te beginnen met schilderen. In beide gevallen merkte zij, dat als ze werkte vanuit haar intuïtie, ze ook zichzelf verraste. Als het schilderij klaar was, zag zij namelijk vaak allerlei vormen in haar werk, die zij niet bewust zo had geschilderd. Vormen waar zij niet aan had gedacht, hadden een weg gevonden naar de oppervlakte van haar doek. Dit zorgde ervoor dat haar werken niet alleen exclusief zijn voor haar, maar ook een persoonlijke betekenis kunnen hebben voor de kijker.

Meer van haar werk:  www.morishart.nl

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Menken Beheer, Noordwijkerhout

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst voor het pand van Menken Beheer, Heereweg 466, Lisse.