Thema Reuzenbol – Color the world

Deze Reuzenbol met de titel: ‘Color the World’, is geschilderd in de roze kleur Flower Flush en geïnspireerd door de kleuren van de Bollenstreek. Over de hele wereld is onze streek bekend vanwege de prachtig gekleurde velden in het voorjaar. Het was dan ook niet meer dan logisch dat de reuzenbol van Caroline een beleving moest zijn van bloemen en heel veel kleur. De bloemen zijn op eigen wijze geschilderd, als een bloemenlint dansend over de bol. Deze Reuzenbol bol staat voor Lente, Kleur, Vrolijkheid, Geluk, maar vooral voor ‘BLIJ’, want dat moet je worden bij het zien van dit kunstwerk!

Reuzenbol 'Color the world' - Caroline Glas
Reuzenbol 'Color the world' - Caroline Glas
Reuzenbol 'Color the world' - Caroline Glas
Reuzenbol 'Color the world' - Caroline Glas

Kunstenaar – Caroline Glas

Caroline Glas is autodidact, maar al van jongs af aan bezig met haar grote passie schilderen. Ze is opgegroeid in de bollenstreek en inmiddels al jaren woonachtig in Lisse, waar zij woont en werkt in “het Heerenhuis“, waar zij haar atelier en galerie heeft. Door te werken in de Bollenstreek, wordt ze automatisch geïnspireerd door alle kleuren om haar heen, wat dan ook in al haar werken is terug te zien.

Diverse technieken heeft zij zich eigen gemaakt door steeds in verschillende stijlen te werken, maar op dit moment werkt ze vooral met een mixed media van fotografie en schilderkunst, wat resulteert in spannende kleurrijke combinaties. Haar werken zijn inmiddels door liefhebbers uit diverse landen aangekocht, zo is er al op veel plekken in de wereld een stukje Bollenstreek terug te vinden.

Meer van haar werk: www.galeriehetheerenhuis.nl

Caroline Glas

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door De Vrije Blick Vastgoed, Breda.

Stefan van Vliet (ontwikkelmanager namens ‘De Vrije Blick Vastgoed’): “Het voormalig seminarie terrein in Warmond krijgt een nieuw leven. Dit gebied ondergaat een grote transformatie en wordt een plek van wonen, zorg en samenkomst. Via nieuwe wandelpaden is de natuurlijke omgeving en zijn de historische gebouwen straks te bewonderen. We omarmen het initiatief van de Stichting Gildemeesters Bollenstreek om met kunst de bollenstreek te verbinden. Het voormalige seminarie terrein kan hierin niet ontbreken. Het gebied kent immers een rijke geschiedenis en is een prachtige omgeving. We willen met het adopteren van deze reuzebol iets teruggeven en bijdragen in het verbinden van deze mooie streek.”

Locatie

Deze bol is geplaatst achter het hoofdgebouw van het oude Seminarie Mariënhaven, Monsieur Angenentlaan, Warmond