Thema Reuzenbol – Wereld(bloem)bol

Royal De Ree Holland B.V. ziet de Bollenstreek als de grootste show tuin van het bloembollen vak. Zij werken met de natuur en geven deze weer door. Ze doen dit door het exporteren van bloemenbollen over de hele wereld. Deze bloemen zorgen voor veel kleur en vreugde in de tuinen van mensen. Dit doen ze met oog voor de wereld, die letterlijk op de bloembol geschilderd staat.

Reuzenbol 'Wereld(bloem)bol' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'Wereld(bloem)bol' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'Wereld(bloem)bol' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'Wereld(bloem)bol' - Jan Hogervorst

Kunstenaar – Jan Hogervorst

Jan Hogervorst woont al zijn hele leven in Lisse (De Engel). Hij heeft altijd in de Horeca gewerkt en is sinds drie jaar met pensioen. Hierdoor heeft hij meer tijd gekregen om zijn hobby: schilderen en tekenen weer op te pakken. Hij heeft dit al vanaf zijn schooltijd erg leuk gevonden, maar nooit echt tijd gehad om hier wat mee te doen. Schilderen en tekenen is zijn passie en hij doet dit met veel plezier en enthousiasme. Hij schildert eigenlijk alles wat hij leuk vindt en doet dat ook in opdracht.

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Royal De Ree Holland B.V., Lisserbroek

Jørgen de Ree: “Royal De Ree Holland ziet de Bollenstreek als de grootste show tuin van het bloembollen vak. Door een Reuzenbol te adopteren en ons aan te sluiten bij de fietsroute, dragen we bij aan de bekendheid van de bloembol en de beleving van de Bollenstreek. Wij werken met de natuur en geven deze weer door. We doen dit door het exporteren van bloemenbollen over de hele wereld. Deze bloemen zorgen voor veel kleur en vreugde in de tuinen van mensen. Dit doen we met oog voor de wereld, die letterlijk op de bloembol geschilderd staat: Royal De Ree Holland is Co2 neutraal en we streven naar een hele Co2 neutrale keten in 2024. Deze boodschap komt mooi naar voren in het kunstwerk.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst voor het pand van Royal de Ree, Lisserbroekerweg 60, Lisserbroek