Thema Reuzenbol – Flying in full bloom

Bloemen en vooral de prachtige kleurvlakken van de bollenstreek geven Donna veel inspiratie. Iedere lente is een feest voor het oog. Zoals Nederlandse bloemen de hele wereld over vliegen, is zij naar Nederland gevlogen en zo ook haar figuren. Aan de voorkant vliegt een stel op rode tulpenvleugels. Verbonden via een lijnenspel vieren ze hun bloeiende liefde. Aan de andere kant vliegt een oranje vrouw uit een bloem, op vleugels van roze tulpen. Symbolisch voor Nederland, die via bloembollen mensen overal vreugde bezorgen. Het geheel is geschilderd in frisse lentekleuren, in haar herkenbare eigen stijl.

Reuzenbol 'flying in full bloom' - donna corbani
Reuzenbol 'flying in full bloom' - donna corbani
Reuzenbol 'flying in full bloom' - donna corbani
Reuzenbol 'flying in full bloom' - donna corbani

Kunstenaar – Donna Corbani

Donna Corbani is geboren in Santa Barbara, Californië. Na haar kunstenaars opleiding aan het Sarah Lawrence College in New York volgde zij haar hart naar Nederland. Corbani heeft internationaal meer dan 300 exposities op haar naam, waaronder Sikkema Jenkins Gallery New York, Museum of Contemporary Art Santa Barbara, Keukenhof Lisse, GO Gallery Amsterdam, Galerie Rogier Jonk in Bergen, Stedelijk Museum Amsterdam en een vaste plek in het Gemeentemuseum Den Haag. Openbare kunstwerken zijn te bewonderen in Zandvoort. O.a. een kleurrijk passage route naar de zee en een groot beeld op de Boulevard de Favauge.

“Mijn voorkeur ligt bij vrolijke kunst. Ik creëer op minimalistische wijze mooie momenten. Een sensatie of sterke emotie. Sommige ervaringen zijn dierbaar en bijzonder. Dan ben ik alleen bewust van het hier en nu. Dat zijn de momenten die ik wil delen. Kleurrijk, strak, en uiterst precies in olieverf.” De kenmerkende lijnfiguren met spiraalgezicht zijn er ook in beeldvorm. Dezelfde vloeiende lijnen weergegeven in materialen als brons, aluminium en staal worden in haar atelier in Zandvoort gemaakt.

Meer van haar werk: www.corbani.com

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Royal Anthos in Hillegom.

Henk Westerhof (voorzitter van Royal Anthos): “Royal Anthos behartigt wereldwijd de belangen van onder andere de handelsbedrijven in de bloembollensector. De Reuzenbol kun je dan ook zien als het handelsmerk van onze organisatie. Daarnaast steunen wij met de aanschaf van onze kleurige bol het initiatief van de Gildemeesters om de relatie tussen de Duin- en Bollenstreek en de bloembol te versterken.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst voor het kantoor van Royal Anthos, Weeresteinstraat 10, Hillegom