Thema Reuzenbol – de Tulpenacker

Welkom op de Tulpenacker

Dit familieland, de Tulpenacker, heeft een rijke historie en is al meer dan 200 jaar in het bezit van de familie. Oorspronkelijk startte de familie met het kweken van ‘groffies’ (augurken), peulen en andere groenten. Later schakelden ze over naar bloementeelt, waaronder lelies, chrysanten, anjers en uiteindelijk tulpen.

Een Erfgoed van Generaties: De Tulpenacker

De Tulpenacker, overgegaan via de vrouwelijke lijn van de familie Straathof en Koek, onderscheidt zich door zes generaties van vrouwelijke erfgenamen. De huidige beheerster, Kim van Ruiten, nam het stokje over van haar ouders. Samen met haar echtgenoot Erwin van Rijn heeft zij deze plek getransformeerd tot een prachtige bestemming voor bezoekers. Hun dochter Sam, de zesde generatie, is geboren op deze bijzondere locatie.
Oorspronkelijk was het land van De Tulpenacker onderdeel van ‘Ruiten Fleur’, een groot tulpenbedrijf van de familie. Met twee kassen van elk 1500 m² stond het bekend om zijn bloemenpracht. Ongeveer twintig jaar geleden startte Evert van Ruiten de bouw van een schuur en woning op het terrein, wat een nieuwe fase inluidde. In 2013 mocht Kim het land en de leiding van haar vader Evert overnemen.
Deze plek, voorheen voornamelijk een kwekerij, heeft nu een nieuwe bestemming. Kim van Ruiten en Erwin van Rijn hebben De Tulpenacker omgevormd tot een unieke verblijfsplek. Hier kunnen zowel lokale bewoners als internationale bezoekers genieten van de serene charme van de Veenderpolder en het schitterende uitzicht op de Veldersvaart. De tulpen van De Tulpenacker, ooit over de hele wereld verspreid, maken nu plaats voor bezoekers van over de hele wereld om de schoonheid en rust van deze locatie te ervaren.
Reuzenbol 'Tulpenacker' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Tulpenacker' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Tulpenacker' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Tulpenacker' - Nicoline Heemskerk

Kunstenaar – Nicoline Heemskerk

Nicoline Heemskerk is geboren in Sassenheim (1967) en woont sinds 1989 in Warmond waar ook haar atelier is op Veerpolder 59. Zij studeerde tekenen/schilderen van 1994 – 1999 aan kunstacademie Wackers in Amsterdam en was tot 2003 fulltime illustrator op ontwerpstudio van Royal Sanders in Leiden. Daarna is Nicoline als zelfstandig kunstschilder/illustrator verder gegaan. Haar werk is kleurrijk en figuratief.

Meer van haar werk: www.nicoline-heemskerk.com

Geadopteerd door

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst op vakantiepark de Tulpenacker, Zuideinde 144a, Roelofarendsveen.