Thema Reuzenbol – KTS in beeld

De rol van het Teylingen College KTS is betekenisvol in de Bollenstreek. De basis van veel ondernemers in de regio ligt bij hun vakgerichte opleiding op de KTS. De KTS blijft, ondanks veel veranderingen in onderwijsland, een echte vakschool met aandacht voor de nieuwste technieken. Met de beroepsgerichte opleidingen verlaten leerlingen de KTS als vakmannen en vakvrouwen van de toekomst. De verschillende vakrichtingen (horeca, bakkerij, recreatie, bouw en techniek) zijn door kunstenaar Jan Hogervorst op de Reuzenbol geschilderd.

Reuzenbol 'KTS in beeld' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'KTS in beeld' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'KTS in beeld' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'KTS in beeld' - Jan Hogervorst

Kunstenaar – Jan Hogervorst

Jan Hogervorst woont al zijn hele leven in Lisse. Hij heeft altijd in de Horeca gewerkt en is sinds drie jaar met pensioen. Hierdoor heeft hij meer tijd gekregen om zijn hobby: schilderen en tekenen weer op te pakken. Hij heeft dit al vanaf zijn schooltijd erg leuk gevonden, maar nooit echt tijd gehad om hier wat mee te doen. Schilderen en tekenen is zijn passie en hij doet dit met veel plezier en enthousiasme. Hij schildert eigenlijk alles wat hij leuk vindt en doet dat ook in opdracht.

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Stichting Fioretti Teylingen

Kees Vreugdenhil (voorzitter College van Bestuur Stichting Fioretti Teylingen): “Stichting Fioretti Teylingen heeft besloten om drie Reuzenbollen te adopteren vanuit educatief oogpunt. We willen bij onze leerlingen betrokkenheid creëren bij de ontwikkeling van hun omgeving en we willen dat ze trots zijn op hun eigen regio – de Duin- en Bollenstreek!”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij het Teylingen College KTS, Leidsevaart 4, Voorhout