Thema Reuzenbol – Langeveld

Deze Reuzenbol is gemaakt in opdracht van verschillende ondernemers die de geschiedenis, maar vooral de vitaliteit van de agrarische sector in Het Langeveld, Noordwijk willen benadrukken. De bedrijvigheid aldaar bestaat uit kwekers van bolgewas op pot en vaste planten, er lopen blaarkoppen en er is een zweefvliegveld. De dame die over de blaarkop springt overtuigt van vitaliteit, haar nostalgische kleding verwijst naar het romantische verleden. De poten van de koe staan tussen exotische vaste planten (Hemerocallis). We zien parende scholeksters, die de weidevogelstand in de toekomst verzekeren. In de lucht vliegt een grutto en een drone. Op de grond zit een haas tussen de tulpen. Daarboven wordt er met een ouderwets zaaimachientje gezaaid  versus een moderne tractor. Verder zie je de voormalige geitenfokkerij met daarbij de legendarische figuur: Toop van Na. Bij het zweefvliegveld in het duingebied wemelt het van de damherten. Ook zijn de potplanten met hyacinten, blauwe druifjes en narcissen vertegenwoordigt.

Reuzenbol 'Langeveld' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Langeveld' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Langeveld' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Langeveld' - Nicoline Heemskerk

Kunstenaar – Nicoline Heemskerk

Nicoline Heemskerk is geboren in Sassenheim (1967) en woont sinds 1989 in Warmond waar ook haar atelier is op Veerpolder 59. Zij studeerde tekenen/schilderen van 1994 – 1999 aan kunstacademie Wackers in Amsterdam en was tot 2003 fulltime illustrator op ontwerpstudio van Royal Sanders in Leiden. Daarna is Nicoline als zelfstandig kunstschilder/illustrator verder gegaan. Haar werk is kleurrijk en figuratief.

Meer van haar werk: www.nicoline-heemskerk.com

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Agrarisch Noordwijk.

Agrarisch Noordwijk is een groep van verschillende ondernemers, die de geschiedenis, maar vooral de vitaliteit van de agrarische sector in Het Langeveld, Noordwijk willen benadrukken. Gerard Heemskerk: “Agrarisch Noordwijk heeft ervoor gekozen om een Reuzenbol te adopteren, om het verleden en heden door menskracht en innovatie een podium te geven aan allen die de schoonheid van ons mooie vak willen beleven.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst op de Wilgendam, Noordwijk.