Thema Reuzenbol – Ode aan de lelie

De lelie is de lievelingsbloem van kunstenares Ell Geeh. Ze is heel trots op het feit, dat er veel leliekwekers in de bollenstreek zijn. Hun liefde en de passie zie je terug in de bloem. De betekenis van de witte lelie, is zo passend bij de vorm van de bloem; eenheid, zuiverheid, liefde, en vrouwelijkheid. Hoe mooi is deze symboliek.

Op de bol zijn foto’s van een leliesoort te zien, die bij de kweek is afgekeurd. Alle bollen zijn vernietigd en de bloem zal niet te vinden zijn in onze bloemenwinkels. Dankzij het oog voor schoonheid van de kunstenares is de bloem toch vereeuwigd en zien wij hem nu op deze Reuzenbol. Op de bol is zand, afkomstig uit de bollenstreek, toegevoegd. Hiermee laat de kunstenares zien dat het bollenzand essentieel is voor perfectie van de groei en bloei. Door goud toe te voegen, hoopt ze op de eeuwigheid van de Bollenstreek; dat de streek zo bijzonder en speciaal blijft, met bloemenpracht en topkwekers.

Reuzenbol 'Ode aan de lelie' - Ell Geeh
Reuzenbol 'Ode aan de lelie' - Ell Geeh
Reuzenbol 'Ode aan de lelie' - Ell Geeh
Reuzenbol 'Ode aan de lelie' - Ell Geeh

Kunstenaar – Ell Geeh

Ell Geeh is kunstfotografe en beeldend kunstenaar. Ze heeft haar opleiding genoten op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Zij werkt altijd vanuit een goed doordacht concept, maar vrij en ongedwongen. Daarom maakt zij ook alleen maar gebruik van daglicht. Haar specialiteit is kunstzinnige portretfotografie. Daarnaast maakt zij ook veel stillevens. U vindt haar werk door heel Nederland.

Meer van haar werk: https://projectkleintjekunst.jimdofree.com

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door van der Zon Export B.V. in Noordwijkerhout.

Ruud van der Zon (directeur Van der Zon Export BV): “Wij vinden het project Giant Tulip Bulbs een zeer mooi initiatief en reclame voor de bollenstreek. We waren al enige tijd van plan een bol te adopteren, toen we tijdens een avondwandeling langs de winkel liepen en deze prachtige bol zagen staan. We wisten meteen, dit moet hem worden! Als exporteur van Tulpen en Lelie bloembollen naar Azië past deze bol perfect bij ons”.

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij Van der Zon Export B.V., Schulpweg 131C, Noordwijkerhout.