Thema Reuzenbol – Van De Zilk naar Beijing

Op deze Reuzenbol ziet u het verhaal van de firma Heemskerk & Zn. Op de plek van dit bedrijf is rond het begin van de 18e eeuw boerderij ‘Prinsenhof’ gebouwd. Totdat ze in 2005 werden afgebroken, waren de zijmuren nog altijd de originele muren. De omgebouwde stallen (rond 1960) hebben tot het einde aan toe als opslagcellen voor de bloembollen gediend. Het bedrijf is van oudsher gericht op de teelt van tulpen, maar er worden ook hyacinten geteeld en sinds 2016 worden er hippeastrums geteeld, een op dat moment nog compleet nieuwe teelt in de Nederlandse buitenlucht. De tulpen van Heemskerk zijn ook jaarlijks te zien in de Keukenhof in Lisse. De Chinese muur op de bol staat symbool voor de samenwerking met China, want vanaf 2010 worden er bollen uit de Zilk verstuurd naar China voor met name de grote stadsparken.

Reuzenbol 'Van de Zilk naar Beijing' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'Van de Zilk naar Beijing' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'Van de Zilk naar Beijing' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'Van de Zilk naar Beijing' - Jan Hogervorst

Kunstenaar – Jan Hogervorst

Jan Hogervorst woont al zijn hele leven in Lisse (De Engel). Hij heeft altijd in de Horeca gewerkt en is sinds drie jaar met pensioen. Hierdoor heeft hij meer tijd gekregen om zijn hobby: schilderen en tekenen weer op te pakken. Hij heeft dit al vanaf zijn schooltijd erg leuk gevonden, maar nooit echt tijd gehad om hier wat mee te doen. Schilderen en tekenen is zijn passie en hij doet dit met veel plezier en enthousiasme. Hij schildert eigenlijk alles wat hij leuk vindt en doet dat ook in opdracht.

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Heemskerk & Zn, De Zilk.

Mark Heemskerk (Heemskerk & Zn.): “We vinden het als bedrijf belangrijk om mee te doen aan dit project, omdat de Zilkerbinnenweg één van de mooiste weggetjes is van de Bollenstreek, waar veel toeristen langs komen in het voorjaar. In onze ogen hoort de fietsroute, die aan de reuzenbollen is gekoppeld, ook door de Zilkerbinnenweg te komen. Om dit te bewerkstelligen adopteerden wij een bol.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij Heemskerk & Zn, Zilkerbinnenweg 22, De Zilk.