Noordwijkerhout – Woensdag 22 juni is de Reuzenbol ‘Ode aan de lelie’ onthuld bij Van der Zon Export BV.

De Reuzenbol werd onthuld door Ruud van der Zon (directeur Van der Zon Export BV) samen met Ivar Krüse, jongste raadslid van de gemeente Noordwijk

Ruud van der Zon: “Wij vinden het project Giant Tulip Bulbs een zeer mooi initiatief en reclame voor de bollenstreek. We waren al enige tijd van plan een bol te adopteren, toen we tijdens een avondwandeling langs de winkel liepen en deze prachtige bol zagen staan. We wisten meteen, dit moet hem worden! Als exporteur van Tulpen en Lelie bloembollen naar Azië past deze bol perfect bij ons”.

Ode aan de lelie

De lelie is de lievelingsbloem van kunstenares Ell Geeh uit Voorhout. Op de bol zijn foto’s van een leliesoort te zien, die bij de kweek is afgekeurd. Alle bollen zijn vernietigd en de bloem zal niet te vinden zijn in onze bloemenwinkels. Dankzij het oog voor schoonheid van de kunstenares, is de bloem toch vereeuwigd en zien wij hem nu op deze Reuzenbol. Op de bol is zand, afkomstig uit de bollenstreek, toegevoegd. Hiermee laat de kunstenares zien dat het bollenzand essentieel is voor perfectie van de groei en bloei. Door goud toe te voegen, hoopt ze op de eeuwigheid van de Bollenstreek; dat de streek zo bijzonder en speciaal blijft, met bloemenpracht en topkwekers.

Met deze bol zijn er 32 Reuzenbollen geplaatst in de bollenstreek.

v.l.n.r. Ruud van der Zon, Ivar Krüse, Ell Geeh