Noordwijkerhout – woensdagmiddag 23 augustus is de Reuzenbol ‘Verrassend Noordwijk’ onthuld op de Langevelderweg in Noordwijkerhout. Met deze onthulling staan er al 61 Reuzenbollen tussen Haarlem en Leiden.

De Reuzenbol ‘Verrassend Noordwijk’ is beschilderd door kunstenaar Kees Putman uit Noordwijk in opdracht van de gemeente Noordwijk en werd onthuld door Roberto ter Hark, wethouder van de gemeente Noordwijk.

Noordwijk bestaat uit 4 kernen: Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk. Op de Reuzenbol heeft de kunstenaar een panoramisch beeld geschapen waarin de hele omgeving herkenbaar vertegenwoordigd is. Het is een ontdekkingsbol geworden, waar je omheen loopt en verrast wordt door wat je ziet. De kunstenaar heeft daarbij met perspectief gespeeld om de wand van de bol te doorbreken en ruimtelijkheid te creëren. Dit is een bol voor alle inwoners van de vier kernen en natuurlijk ook voor de bezoekers van onze bollenstreek.

Roberto ter Hark (Erfgoed- en Cultuurwethouder gemeente Noordwijk): “Gemeente Noordwijk is innig verbonden met de Bollenstreek. Een gemeente met een groot eigen bollenareaal van vele hectaren, een echte bollenstreek gemeente dus. We zijn erg trots op ons mooie, open en weidse streeklandschap en onderkennen de waarde ervan voor onze ondernemers, inwoners, en bezoekers. Steeds meer bedrijven en organisaties in de gemeente laten met een eigen unieke Reuzenbol weten dat ze trots zijn op hun streek en geven op een unieke wijze hun plek erin aan. Kunstzinnig markeren we met elkaar de unieke plek, die onze streek inneemt in de hectische Randstad. Hier is het fijn ondernemen, wonen en recreëren. Dat mag heel de wereld weten.”

Op de foto van links naar rechts: Wil Brouwer, Roberto ter Hark, Kees Putman, Marjolijn vd Jagt, Jan v Vliet.