Thema Reuzenbol – Verrassend Noordwijk

Noordwijk bestaat uit 4 kernen: Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk. Op deze tulpenbol heeft de kunstenaar een panoramisch beeld geschapen waarin de hele omgeving herkenbaar vertegenwoordigd is. Het is een ontdekkingsbol geworden waar je omheen loopt en verrast wordt door wat je ziet. De kunstenaar heeft daarbij met perspectief gespeeld om de wand van de bol te doorbreken en ruimtelijkheid te creëren. Dit is een bol voor alle inwoners van de vier kernen en natuurlijk ook voor de bezoekers van onze bollenstreek.

Reuzenbol 'Verrassend Noordwijk' - Kees Putman
Reuzenbol 'Verrassend Noordwijk' - Kees Putman
Reuzenbol 'Verrassend Noordwijk' - Kees Putman
Reuzenbol 'Verrassend Noordwijk' - Kees Putman

Kunstenaar – Kees Putman

Kees Putman (Noordwijk 1951) zat op de koninklijke academie beeldende kunsten in Den Haag. Kees heeft geschilderd en getekend zolang hij zich kan herinneren. De zee blijft hem fascineren. Kalm, woest, strelend of beukend, het maakt niet uit. Hemel en aarde maken van de eeuwig bewegende watermassa een eindeloze variatie van tinten. Soms een ingetogen palet van getemperde grijzen, dan weer een intrigerende waaier van kleuren. Genoeg inspiratie voor een schilderleven. Maar ook het land en de mens blijven hem boeien. Naast schilder is hij ook filmer, fotograaf, schrijver en dichter

Meer van zijn werk: www.keesputman.nl

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door de Gemeente Noordwijk.

Roberto ter Hark (Erfgoed- en Cultuurwethouder gemeente Noordwijk): “Gemeente Noordwijk is innig verbonden met de Bollenstreek. Een gemeente met een groot eigen bollenareaal van vele hectaren. We zijn erg trots op ons mooie, open en weidse streeklandschap. Steeds meer bedrijven en organisaties laten met een eigen unieke Reuzenbol weten, dat ze trots zijn op hun streek en geven op een unieke wijze hun plek erin aan. Kunstzinnig markeren we met elkaar de unieke plek, die onze streek inneemt in de hectische Randstad. Hier is het fijn ondernemen, wonen en recreëren. Dat mag heel de wereld weten.”

Gemeente Noordwijk

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij de rotonde op de Langevelderweg/De Zanderij in Noordwijkerhout.