Warmond – dinsdagmiddag 19 september is de Reuzenbol ‘The Circle of Life’ onthuld op het eiland Koudenhoorn in Warmond. Met deze onthulling staan er nu 19 Reuzenbollen in de gemeente Teylingen, waarvan 4 in Warmond.  

De Reuzenbol, geadopteerd door de gemeente Teylingen, heeft een mooie plek gevonden nét rechts over de brug op Koudenhoorn in Warmond en complimenteert de prachtige omgeving en het uitzicht over het eiland. De bol werd onthuld door wethouder Marlies Volten, samen met Jan van Vliet, voorzitter van Stichting Gildemeesters Bollenstreek en kunstenares Sonja van Egmond.

Ontwerp

Sonja van Egmond is beeldend kunstenaar en fotograaf. Schilderkunst en fotografie; haar liefde en gevoel voor beeld komen met respect, ongedwongen en puur tot uiting in deze kunstvormen. Thema’s verstilling, vergankelijkheid, soberheid en natuur spelen een rol in haar werk. Geïnspireerd door de tulpenbol, die de hele groei en bloei van de tulp al in zich heeft, heeft de kunstenares op de Reuzenbol de levenscyclus van de tulp verbeeld; vanaf de eerste groene punten die boven de grond uitsteken, van de pracht van de bloem die bloeit tot het einde van de tulp, het verval. Waarna de cyclus zich herhaalt; ‘The Circle of Life’.